Poznato šta će biti sa Hotelom "Park": Hyatt Regency stiže u Novi Sad

Na mesto postojećeg Hotela "Park" doći će jedan od najvećih svetskih hotelskih brendova - "Hyatt Regency".
Poznato šta će biti sa Hotelom "Park": Hyatt Regency stiže u Novi Sad
Foto: 021.rs

Potpisivanje ugovora o izgradnji i razvoj hotela koji će zvanično nositi ime "Hyatt Regency Novi Sad" najavljeno je za petak, 3. mart.

Dolaskom jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu, Novi Sad bi izvesno mogao da postane centar kongresnog turizma međunaradnog karaktera na području Vojvodine, jer će Kongresni centar biti izgrađen na 1.900 kvadratnih metara, a moći će da primi nešto više od 900 ljudi. 
Investitor je "Inobačka", dok će menadžmentom rukovoditi "Hyatt International Group".
 
"Osim doprinosa kongresnom turizmu, ovaj hotelsko-poslovni kompleks doprineće i ekologiji i očuvanju životne sredine, jer je rigoroznim merama dat prioritet korišćenju takozvane zelene energije (obnovljivi izvori energije), u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, koje su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine", navode u kompaniji "Inobačka".
 
Investicija vredna 107 miliona evra, a radove će izvoditi "Inobačka". Radovi bi trebalo da budu gotovi 2026. godine, a novom investicijom bi trebalo da bude uposleno 250 ljudi, iz sektora hotelijerstva.
 
"Ono što je do sad poznato jeste da će se prostor oko sadašnjeg hotela potpuno ozeleniti, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo ginko biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak. Posebna pažnja pridaće se i očuvanju banjskog dela i SPA centra, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u Futoškom parku i jedan je od zaštitnih znakova Grada Novog Sada još iz 19. veka", zaključuju u novosadskoj kompaniji.
  • Dušan l

    10.03.2023 11:45
    Za B
    Da li Vi i još dosta komentatora uopšte znate šta komentarišete.Samo kongresna sala imaće 1900 kvadratnih metara.A za onog što pita gde će stati kongresna sala pitanje da li zna koliko je 1900 kv.metara? Evo i odgovor to je blizu 40x50 metaratako da mogu bez problema da je smeste i ispod ili pored hotela.
  • Boško

    03.03.2023 10:53
    'Oćel biti lepe muzike u kongresnoj, kao 70-ih i 80-ih ?
  • B

    03.03.2023 10:45
    ludo vreme
    1900 kvadrata ce kostati 100 miliona evra, sto znaci da kvadrat izadje vise 52 000 evra. Pa od cega se to gradi, od zlata i dijamanata. Isto tako i stadion koji ce kostati preko 600 miliona evra. Ispasce stadion skup ko 3 NIS-a. I narod se lozi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti