"Kosovo je Srbija" i na prostorijama LSV u Novom Sadu: "Ponižavajući kraj samozvanog patriotizma"

Osim na Gradskoj kući, grafiti "Kosovo je Srbija" ispisani su tokom noći i na sedištu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je danas ova stranka.

Na zgradi u kojoj su prostorije LSV-a ispisano je i "Ne kapitulaciji". 

"Mi ćemo ih podsetiti da je Srbija kapitulirala u Kumanovu juna 1999. godine. Kapitulaciju je naredio tadašnji vožd patriota Slobodan Milošević. Tada su se pokazali kao kukavice, a takvi su i danas. Hrabri samo u čoporu, pod zaštitom mrklog mraka. Ono što jeste jasno je, a to ih sigurno jako boli, da se bliži kraj njihovom lažnom patriotizmu i obmanjivanju građana. Kosovsko prodavanje magle im polako klizi iz ruku", navodi se u saopštenju Lige.

Liga ovo, kao i grafite uperene protiv građana slovačke nacionalnosti koji su prethodnih dana pisani u Kisaču, naziva "ponižavajućem krajem samozvanog patriotizma".
 
"Za njih možda i tužno, a za budućnost moderne i evropske Srbije, svakako, jako dobra vest", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, grafiti iste sadržine sa Gradske kuće su ekspresno uklonjeni, ali na fasadi su ostale vidljive fleke od pokušaja uklanjanja. 
  • NE kapitulaciji

    06.03.2023 14:54
    NE ultimatumu
    Kosovo je Srbija
  • ex chapman

    06.03.2023 11:24
    opet grafiti
    ne bi me iznenadilo da je Chanak ovo sam napisao, ne bi li LSVu obezbedio malo medijske paznje, nakon sto je pogazio i kompromitovao bukvalno sve sto Vojvodina predstavlja
  • Da

    06.03.2023 11:20
    Mi u Vojvodini ne čitamo ćirilicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti