Novosađanin tražio da se napravi pešačka staza u Veterniku, nadležni kažu da će uvažiti zahtev

Novosađanin koji živi u Veterniku je u upitniku portala 021.rs predložio da se od kraja Fruškogorske do Ulice vojvode Bojovića izgradi pešačka staza, a iz gradske uprave kažu da je to moguće uraditi.
Novosađanin tražio da se napravi pešačka staza u Veterniku, nadležni kažu da će uvažiti zahtev
Foto: 021.rs
Ovaj Novosađanin je rekao da se nije nadležnima obraćao u vezi sa ovim problemom, ali da bi izbetonirana prečica bila korisna.
"Potrebno je izbetonirati pešačku stazu između ovih ulica koja je velika prečica za majke koje vode decu u vrtić ili ambulantu, a sada i do novih zgrada u istoj ulici za izbegla i raseljena lica", rekao je on.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da je Planom detaljne regulacije Veternika uređen ovaj deo grada.
 
"Opisani potez, od kraja Fruškogorske ulice pa do Ulice vojvode Bojovića, planom je namenjen za površine javne namene i to za zaštitno zelenilo i za melioracioni kanal sa svojim zaštitnim pojasom. U okviru namene 'zaštitno zelenilo' plan dozvoljava mogućnost izgradnje pešačke i biciklističke staze na tom potezu", objašnjavaju iz ove uprave.
 
Napominju i da je izgradnja i priprema planske dokumentacije uslovljena obezbeđivanjem potrebnih finansijskih sredstava u budžetu grada.
 
"S obzirom na to da ova gradska uprava kontinuirano ulaže u izgradnju novih kolovoza i trotoara, u narednom periodu ćemo naročito uvažiti zahtev stanovnika ovog dela Veternika", navode.
  • m8ca

    29.03.2024 09:41
    nepraxda
    sta da kazemo mi iz S,selenica ,nemamo ulicu23 godine ,kolski nelegalni put sami skupljali pare i napravili neki kao put, , grad dobio spor ,katastak nije proknjizio ,inspekcija ne reaguje , kazu privatno vlasnistvo,a n8je,grad isplatio zenu ,sad je javna povrsina ,u planu put,Ponudili nam da otkupimo taj nelegalni put ,predali ,platili projekat e sad ne moze dok ne prodje pravi put .nekima dali da se prosire,uknjizeni u katastar,drugi recimo komsija zauzeo citav put(ima 2 placa) postavio behaton ,podzemne sisteme za nalivanje staze ,zasadio cvece i drvece,i kaze sklonite se s mog parki ga ,inspekcija kaze privatno vlasnistvo bivse vlasnice kao.ovo nema nigde ,KATastrofa u S .Selenica,DODJITE SNIMITE ,OBJAVITE
  • Nataša

    09.03.2023 20:41
    Pešačke staze
    Nažalost sličnim povodom sam se obratila gradskim upravama za pešački prelaz između ul. Dragoslava Srejovića i Vladimira Matijevića, to je put ka školi M. Trandafil. Veliki broj dece teško prelaze taj deo jer nema peš. prelaza a vozila neće da stanu. U septembru. mi je poslat odgovor da je uzeto u razmatranje ali još uvek nije ni jedan pešački obeležen. Sramota, životi dece nemaju cenu, ali nažalost tako ne misle gradski čelnici
  • zeleno

    07.03.2023 12:25
    Toliko je milicije svaki put kad je utakmica, tu ulicu i zatvore da nemogu da idu automobili za vreme utakmice, Uska ulica Dimitrije Tcovič , nema pešačku stazu od stadiona do Ambulante. Napravio se parking uz stadion, taksi stanica sa druge strane, pored toga iako je uska ulica automobili jure, pešaci od parkiranih vozila nevide da pređu, pošto nema označenog pešačkog, niko od automobila nemisli da uspori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti