Poverenica: Grafiti mržnje protiv Slovaka za svaku osudu, multikulturalnost je osobenost Novog Sada

"Ispisivanje grafita protiv slovačke naionalne manjine u Kisaču, već drugi put u kratkom periodu, za svaku je osudu", kaže poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Kako navodi prva žena ove institucije, multikulturalnost, multinacionalnost, tolerantnost i zajednički suživot osobenosti su kojima se Srbija i Novi Sad ponose.

"A ovakvi vandalski događaji ne predstavljaju pravu sliku odnosa, već čin pojedinaca koji je neophodno osuditi", navodi Janković.

Janković je upozorila da je ispisivanje poruka koje podstiču versku mržnju i nacionalnu mržnju zakonom zabranjeno, a u multinacionalnim sredinama naročito štetno, s obzirom da su to mesta koja treba da oslikavaju bogatstvo različitosti i neguju vrednosti zajedničkog života građana svih nacionalnosti i veroispovesti.
 
Poverenica kaže da je važno da nadležni reaguju, pronađu i sankcionišu odgovorne.
 
Podsetimo, novosadska policija identifikovala je tokom vikenda maloletnika koji je u Kisaču ispisao grafit mržnje prema Slovacima.
  • Pađenski

    08.03.2023 05:33
    Zašto
    ...dajete medijski prostor nevaspitanom dripcu od četrnaest godina.Ništa se nije promjenilo preko noći.Klinac je otkriven,sljedi razgovor sa roditeljima...ozbiljan.
  • Rizbo

    07.03.2023 09:35
    dok vi "tolerisete" druge narode oni vas kolonizuju i jacaju svoju poziciju. vec smo dosli u situaciju da su srbi potcinjeni u dobrom delu vojvodine. ne treba biti tolerantan prema svima, to je recept za propast
  • Jugo jal at

    06.03.2023 15:01
    Cilj slobinih nacionalsocijalista je bio okupacija Vojvodine. Uspeli su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti