Nagrada "Laza Kostić" Maji Trifunović

Nagradu "Laza Kostić", za najbolje književno delo objavljeno između dva Međunarodna sajma knjiga u Novom Sadu dobila je Maja Trifunović, za knjigu "Gutači vatre".
Nagrada za najbolje delo u oblasti književnosti za decu pripala je Urošu Petroviću za knjigu "Bajke - prvih sedam".
Žiri za dodelu nagrade "Laza Kostić" odlučilo je da Nagradu za izdavački poduhvat godine dodeli Srpskom narodnom pozorištu za "Enciklopediju Srpskog narodnog pozorišta" (I-III toma), a Specijalna nagrada pripala je Izdavačkoj kući Prometej, Arhivu
Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i Vukovoj zadužbini za Sabrana dela Dejana Medakovića.
Žiri je radio u sastavu Vladimir Gvozden, Milica Vučković i Goran Ibrajter.
 
Nagrade će biti uručene sutra, 7. marta, nakon Svečanog otvaranja Sajma knjiga i Izložbe umetnosti "Art Ekspo" koji se održavaju od 7. do 13 marta u Hali "Master", na Novosadskom sajmu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti