Posni jelovnik u studentskoj menzi u Novom Sadu: Svakog dana oslić, pastrmka, som, šaran...

Jelovnik studentske menze proširen je povodom uskršnjeg posta, te su u meni uvrštena posna jela za studente koji se pridržavaju posne ishrane, koja će im biti na raspolaganju za sva tri obroka.
Posni jelovnik u studentskoj menzi u Novom Sadu: Svakog dana oslić, pastrmka, som, šaran...
Foto: Pixabay

Za doručak su im ponuđeni posni margarin, više vrsta mini džemova i marmelada i med, zatim riblja i biljna pašteta, više vrsta posnih pita, sardine, više vrsta posnih pica i više vrsta čaja, navode u Studentskom centru Novi Sad.

Za ručak studenti u ponudi imaju više vrsta čorbi od povrća, više vrsta jela od pasulja, šnicle od soje, pomfrit, papaline, prženu pastrmku, prženog šarana, oslića i druge vrste ribe, kao i pirinač, grašak i više vrsta variva, kao i više vrsta salata i posnih dezerta.

Za večeru će, između ostalog, biti posluživani fileti soma, pastrmke, šarana, papaline, šnicle od šarana i drugih vrsta ribe, više vrsta variva, sardine... 
 
"Osim uobičajenog jelovnika na kom se svakodnevno nalazi više vrsta mesa, povrća i ribe, i različitim vrstamama dezerta i voća, Studentski centar Novi Sad proširio je posni jelovnik povodom početka uskršenjeg posta, tako da studenti imaju još veću mogućnost izbora. Uvedena su dodatna jela za sva tri obroka. S tim da se u našoj menzi riba služi svakog dana, a svake srede i petka na meniju se nalazi više posnih jela za studente koji poste tim danima. Uz to, za studente sa posebnim prehrambenim potrebama pripremamo i jedan broj dijetalnih obroka, koji su prilagođeni njihovim zahtevima", kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović. 
 
On ističe da je pre tačno godinu dana, u martu 2022. godine u prizemlju Spensa otvoren studentski restoran, u kom se posluži oko 500 porcija ručka dnevno.
 
"Restoran se nalazi na 100 metara udaljenosti od glavne menze i u neposrednoj blizini gotovo svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Naš glavni cilj je bio da u vreme ručka rasteretimo Veliku menzu da studenti mogu da ručaju na što lakši, i na što kvalitetniji način. Osim toga, na prvom spratu Velike menze se, u slučaju prisustva većeg broja otvara još jedna, treća linija za posluživanje. Prošle godine smo tokom leta u potpunosti sredili unutrašnjost Velike menze, uređen je veliki broj studentskih domova, a i ove godine nas očekuju značajne investicije u unapređenje usluga smeštaja i ishrane za studente", kaže Martinović.
  • Nevernik

    09.03.2023 08:36
    U Novom Sadu je uvek bila najgora menza i najgori studentski servis. Možda treba neki drugi ljudi da se pozabave upravljanjem ovim baš velikim i lepim resursom. Možda malo inspekcije da prelista ulaze i izlaze i da snimi šta je u stvarnosti u tanjirima i ko je po sobama u domovima. To ništa nije besplatno, mi svi to plaćamo iz pdv-a, a neko loše gazduje ako studenti na kraju dobiju lošiju hranu od narodne kuhinje i meni od pre 60 godina. Jer, šta ćemo kad prođe post?
  • @ Andrija Šrek

    07.03.2023 18:02
    A kada bi uveli veganski a ne posni meni kako bi to komentarisali? Korak u 21. vek?
  • Dejan

    07.03.2023 14:26
    Baš čudan tajming ove vesti jer juče je popularna mim stranica sa instagrama (nsukrivo) objavila iskustva studenata i katastrofalnu uslugu menze u poslednjih godinu-dve. Da se nije gospodin Martinović malo uplašio za fotelju pa odmah počeo da gasi požar tako što medijima servira ovakvu vest kako tobože studenti imaju raznovrsni jelovnik?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti