Grad Ulm donirao vatrogasno vozilo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novi Sad

Grad Ulm, pobratim Novog Sada, donirao je vatrogasno vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Sad, što je jedan od povoda posete gradonačelnika Ulma Guntera Ciša vojvođanskoj prestonici.
Grad Ulm donirao vatrogasno vozilo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Ulma, gde su razgovarali o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima i dogovarali buduću saradnju.

Osvrnuli i na rezultate Grada Novog Sada u toku 2022. godine kada je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture, a Đurić je naglasio da oblast kulture u Novom Sadu "nikada nije bila kvalitetnija i progresivnija", te "da se lestvica dignuta tokom godine titule, ne spušta, već samo podiže".

Đurić se zahvalio na iskrenom prijateljstvu i donaciji Grada Ulma dobrovoljnim vatrogascima.
 
Oni su razgovarali i o, kako se navodi u saopštenju, neraskidivoj vezi Novog Sada i Ulma, koja se tiče Alberta Ajnštajna i Mileve Marić, kao i o izgradnji Ajnštajnovog muzeja u Ulmu. Otvaranje tog muzeja planirano je tokom 2024. godine. 
 
Gradonačelnik Đurić je Cišu predočio veliki uspeh multimedijalne izložbe "Mileva - mi smo stena", koja je deo programa Evropske prestonice kulture i pozvao ga da istu poseti u Muzeju grada na Tvrđavi.
  • Ivan

    08.03.2023 22:27
    Mićko je u zavidnoj fotelji
    Ja mislim da Mićko, stari panker, nema pojma ni koga prima od delegacija, ni što su došli, kao ni šta hoće... Blago njemu, da mi je ta njegova mučenička fotelja pa da malo mozak i dušu odmorim, i zaostale račune da platim.
  • M

    08.03.2023 17:46
    M
    Još da nađu stručnjake mufte da ga teraju i gotovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti