Počeo Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi"

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" otvoren je danas, u Hali "Master" Novosadskog sajma, a otvorio ga je ministar prosvete Branko Ružić.
Ružić je tom prilikom istakao da je obrazovni sistem u Srbiji raznovrstan, inkluzivan, dostupan i jedinstven po tome što omogućava školovanje i na osam jezika nacionalnih manjina.
Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je naglasila da Grad visoko vrednuje obrazovanje, "prepoznaje ulogu te oblasti u razvoju celokupnog društva" i shodno tome iz budžeta izdvaja čak sedam milijardi dinara za kontinuirano unapređenje uslova, i u predškolskom, kao i u školskom sistemu Novog Sada.
Kako se dodaje, na Sajmu obrazovanja će se, u toku današnjeg i sutrašnjeg dana, predstaviti srednje škole sa teritorije Novog Sada, svi fakulteti Novosadskog univerziteta, devet visokoškolskih ustanova sa teritorije Vojvodine, kao i privatni fakulteti i visokoobrazovne institucije iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.
 
Pored obrazovnih ustanova, svoje programe će predstaviti i Ministarstvo odbrane Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova.
  • Eon

    10.03.2023 06:35
    Nemoguća kombinacija
    Obrazovanje, putokazi i branko ružić???
  • Zemlja čudesa

    09.03.2023 18:19
    Putokazi
    Novi Sad - Berlin: 1.161 km
    Novi Sad - Pariz: 1.767 km
    Novi Sad - Oslo: 2,201 km
    Novi Sad - Bratislava: 489 km
    Novi Sad - Madrid: 2.610 km

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti