Roditelji, novosadska firma vas poziva na besplatnu radionicu programiranja za devojčice

Radionica programiranja za devojčice od 4. do 8. razreda osnovne škole održaće se u subotu, 18. marta u Novom Sadu.
Roditelji, novosadska firma vas poziva na besplatnu radionicu programiranja za devojčice
Foto: Pixabay

Organizator radionice je kompanija "BrightMarbles" u Novom Sadu, u čijim prostorijama će biti edukativno druženje.

Radionica je besplatna, ali su prijave obavezne.

Cilj radionice je da zainteresovane devojčice stručnjaci nauče osnovama programiranja na interesantnim primerima i prilagođenim zadacima. Potrebno je da devojčice koje se prijave poseduju laptop za potrebe rada.
 
Radionica će trajati tri sata, odnosno tri školska časa sa pauzama od po 15 minuta.
 
Možete da registrujete polaznice OVDE. Radionica će početi u 10 časova, a prostorije "BrightMarbles" su na Bulevaru oslobođenja 62.
  • Max

    11.03.2023 16:08
    Re
    Cilj akcije je da se devojcice ohrabre i prihvate programiranje kao nesto sto nije rezervisano samo za muskarce. Ne vidim stvarno nista lose u tome.
  • Vreme

    11.03.2023 12:20
    Zasto samo za devojcice? Inace, u ovom poslu se ostaje puno prekovremeno, sto kasnije postaje sve teze uskladiti sa porodicnim obavezama
  • Bananamen

    11.03.2023 10:32
    Nenade, svojim i tvojim cerkama zelim da se bave ovom ili bilo kojom drugom perspektivnom profesijom. Ja moje vaspitavam da se bore za svoja prava i jednakost. Ucim ih da same biraju svoj put bez obzira na predrasude. Ovo sto se reklamira u tekstu ima dobar cilj, ali je nacin pogresan jer stvara podele.

    Statistika kaze da u IT ima manje zena, ali se ne bih slozio da su razlozi za to namerni. Neke profesije jednostavno nisu zanimljive svim polovima podjednako.

    Ujednacavanje statistike na silu moze imati lose posledice. Zaguglajte termine: "jednakost u sansi i jednakost u ishodu". Treba se boriti da svi polovi imaju jednake sanse, a ne da ih na silu na kraju bude 50% u svakoj struci. Equality of opportunity vs equality of outcome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.