MAPA Gde se sve broje biciklisti i vozači u Novom Sadu: Uskoro nove lokacije za praćenje saobraćaja

Više od 40 brojača učesnika u saobraćaju, a prevashodno biciklista i vozača motornih vozila, već postoji u Novom Sadu. Sada će još četiri "udarne" lokacije biti u sistemu monitoringa saobraćaja.
MAPA Gde se sve broje biciklisti i vozači u Novom Sadu: Uskoro nove lokacije za praćenje saobraćaja
Foto: 021.rs

Reč je o Futoškoj ulici, Putu Šajkaškog odreda, te ulicama Braće Ribnikar i Maksima Gorkog.

Novosađani su odavno primetili ove brojače - na vidnim mestima prikazuju koliko je, na primer, biciklista prošlo određenom stazom u toku dana i godine, a manje je poznato da ovi brojači mogu da evidentiraju i motorni saobraćaj.

Iz godine u godinu na novim lokacijama postavljaju se ovi brojači za automatsko brojanje saobraćaja, u okviru sistema koji prikuplja podatke i automatski ih prenosi na Centralni računar. Ova centralna baza nalazi se u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, koja u realnom vremenu izveštava o stanju u saobraćaju - gde je u gradu gužva, a u kojim ulicama uopšte nema saobraćaja.
 
U galeriji pred vama videćete gde se nalazi onlajn mapa, kako su ovi brojači respoređeni i koje podatke daju na uvid građanima, a mapa se na klik od vas nalazi OVDE.
 
 
Kad je reč o novim lokacijama, resorna uprava sada traži firmu koja će nove brojače postaviti i povezati na sistem. U Futoškoj ulici će biti postavljena dva brojača, odnosno totema koja će mapirati samo broj biciklista, na Putu šajkaškog odreda će brojač pratiti samo broj motornih vozila, dok će u Maksima Gorkog i Braće Ribnikar sistem brojati i bicikliste i vozače.
 
Ova usluga koštaće Grad 7,5 miliona dinara bez PDV (oko devet miliona dinara sa PDV), a rok za instalaciju opreme je do tri meseca. 
 
Prikupljanje ponuda na tenderu biće zatvoreno 24. marta, odnosno za 10 dana.
  • Jedna od

    14.03.2023 15:02
    Najnebitnijih
    Stvari u gradu. Zajedno sa onim "portalima" na futoškom putu. Budalastina na koju su bačene pare, pritom, ne služi ni onoj stvari.
    Sta ce sledeće da bude?Električna gondola ide Zmaj Jovinom?
  • ee

    14.03.2023 13:40
    ee
    Znam ih vise koji ne rade nego ovi koji rade, zasto ne napisete jedan clanak o tome?
  • jova limanac

    14.03.2023 13:36
    I onda lik na bulevaru Bate Brkića svaki drugi dan parkira motorčinu tačno preko senzora na nekoliko sati i naravno da je brojanje u tom intervalu dok je motor tamo neispravno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti