Novi Sad će dobiti ulicu Milunke Savić, Dragana Nikolića, Mire Stupice i Velje ribara

Novi Sad će dobiti ulice po Milunki Savić, Draganu Nikoliću, Miri Stupici i Velji ribaru.
To je odlučeno na današnjoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta.
Razmatrani su nazivi ulica na Adicama i u Veterniku.
Prihvaćeni su nazivi ulica, a na predlog MZ "Adice", grupe zaposlenih u Muzeju Vojvodine, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i drugih, oni su dati: po Vuji Milanoviću, Velji Ribaru, Miri Stupici, po Sremskom dobrovoljačkom odredu, po Draganu Nikoliću, braći Grim, po Stevi Čuturilu, po Jovanu Tucakovu, Milunki Savić, po dr Miodragu Laziću, a ulica koja ide duž kp 4050 bila bi Ulica svetogorska.
 
Na današnjoj sednici prihvaćen je predlog Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije kojim bi se ulici koja počinje između kp 3573/4 i kp 3573/6, ide celom dužinom kp 3573/5 i završava se između kp 3573/27 i kp 3573/7, sve u KO Veternik, dao naziv po Vitomiru Kuzmanoviću, vojniku Novosadskog garnizona i podoficiru Vojske Jugoslavije koji je stradao 1998. godine braneći granice naše zemlje u rejonu karaule "Prva crnogorska brigada" na Kosovu i Metohiji.
 
Komisija je prihvatila i predlog Dragića Josifovića iz Sremske Kamenice, uz saglasnost stanara ulice i podršku Srpske pravoslavne parohije Paragovo, kojim bi se postojeća Ulica plandište preimenovala u Ulica Vukova.
 
Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.
  • Stanar

    03.06.2023 11:15
    Vuja Milanović
    Može li neko reći ko je bio Vuja Milanović?
    Google nema podataka, a baš me zanima ko je on, čime je zaslužio ulicu u Novom Sadu.
  • Milan Tepić

    18.03.2023 02:26
    Vidim
    Po meni se ništa neće zvati.
  • Vladan

    15.03.2023 11:18
    @Zemlja čudesa

    Naprotiv, treba nam više takvih imena, da se oni kojima je govor težak demotivišu da žive u gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti