FOTO: U toku priprema 100.000 sadnica cveća koje će u junu biti posađene širom Novog Sada

U rasadniku Gradskog zelenila počela je priprema 100.000 komada jednogodišnjeg cveća, koje će početkom juna biti posađeno na cvetnim gredicama u gradu.
Kako kažu u Gradskom zelenilu, gradske trgove i ulice krasiće Calibrachoe, petunije i ukrasne koprive. Takođe, u rasadniku se priprema i Osteospermuma. 
Jednogodišnje cveće koje se trenutno priprema u plasteniku, cveta u letnjem periodu, a biće posađeno početkom juna u cvetne gredice širom grada i zameniti lale koje će sa prvim znacima proleća procvetati.
Pripremnoj sadnji jednogodišnjeg cveća u plasteniku prisustvuju i učenici Srednje škole "Mihajlo Pupin" kojima je ovo deo praktične nastave.
 
Gradsko zelenilo i tokom marta nastavlja sa čišćenjem i uređenjem travnjaka i parkovskog zelenila, kao i sa zaštitom drveća i šiblja od insekata i bolesti. 
 
 
Juče je tretirano 520 komada drveća i 2.190 kvadrata šiblja u Molinarijevom parku i parku kod OŠ "Jovan Dučić" u Petrovaradinu. Takođe leđnim atomizerima je tretiran Novi park između Novog naselja i Detelinare i to 483 komada drveća i oko 400 kvadrata šiblja. Danas će se tretirati zelenilo na Petrovaradinskoj tvrđavi. 
  • zeleno

    15.03.2023 12:52
    Pored presađivanja treba i održavati. To nema ko. Suvo drveće stoji i dalje niko ga ne vadi i ne zamenjuje se novim dve tri godine posle ozelenjavanja.
  • 123

    15.03.2023 12:43
    Zasto u junu?Trebalo bi u maju,to je malo kasno.
  • Mina

    15.03.2023 11:30
    STETA...
    ... sto nisu od cvrsceg materijala da moze da se stavi pecat na njih ili da se ofarbaju u boje nase zastave...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti