Novosadska opozicija: Ako se ne pronađu autori grafita mržnje - dokaz da iza svega stoji SNS

Nekoliko opozicionih pokreta i partija osudilo je grafite koji su se pojavili na ulicama Novog Sada.
Novosadska opozicija: Ako se ne pronađu autori grafita mržnje - dokaz da iza svega stoji SNS
Foto: 021.rs

Demokratska stranka, Pokret za preokret, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Zajedno, Srbija centar - SRCE, Akcija progresivne Vojvodine i Nova - da se struka pita, poručuju da "najoštrije osuđuju primitivnu i opasnu kampanju" koja se ogleda u najnovijim grafitima sadržaja "Bora psiho" i "Pajtić lopov".

"Čitav grad je krajem prošle nedelje ispisan grafitima uperenim protiv predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića i predsednice Srpske stranke 'Zavetnici' Milice Đurđević Stamenkovski, a od danas je Novi Sad naružen i grafitima u kojim se vređaju i kleveću nekadašnji predsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke Bojan Pajtić i predsednik gradske organizacije Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Borislav Novaković. Reč je o nedozvoljenom i apsolutno neprihvatljivom metodu političke borbe u kojem su se na meti našli protivnici sadašnje vlasti i politike režima Aleksandra Vučića", navode opozicione partije u zajedničkoj reakciji.

Ovi politički akteri zahtevaju od nadležnih državnih organa da u najkraćem mogućem roku otkriju ko ispisuje ove grafite i da ih izvedu pred lice pravde. 
 
"Nema nikakve sumnje u to da se na ovaj način ugrožava bezbednost ljudi koji su na meti uvreda i kleveta, ali i njihovih porodica, zbog čega nadležni državni organi neizostavno moraju da reaguju i zaustave vinovnike ove besprizorne kampanje. Policija u gradu koji je u celosti pokriven različitim sigurnosnim kamerama nesumnjivo može vrlo brzo identifikovati osobe koje su ispisale ove grafite, a izvesno je bila u stanju i da ih prekine u njihovom nečasnom poslu", kaže deo gradske opozicije.
 
Ove partije i pokreti upozoravaju da će, ukoliko odgovorni za grafite mržnje ostanu nepoznati javnosti, to biti "nedvosmislen dokaz da iza svega stoji sadašnja vlast, odnosno Srpska napredna stranka i njeni politički sateliti u Novom Sadu".
  • A

    16.03.2023 07:58
    A
    A ko bi drugi...moja pokojna baba! Tri crvene je za saranje i nema bojazni od hapsenje ili bilo cega!!!
  • milicica

    15.03.2023 18:55
    e ovo je smejurija
    Kako vam ne smeta grafit Milica lazljivica iako znam da svi to mislite. Nema razlike ako se radi o neljudima s bilo koje strane . Osudjujem sva cetiri. Sramota.
  • ЛиМан

    15.03.2023 17:07
    Е па ...
    Сада га је срамота што је крао новац грађана?
    А зашто је онда то уопште и радио?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti