VIDEO: Narodni poslanici sprečeni da uđu u zgradu Banovine, kažu da su bili najavljeni

Narodna poslanica Pokreta slobodnih građana Ana Oreg i predsednik Pokreta za preokret, takođe poslanik, Janko Veselinović sprečeni su da obiđu oštećeni deo zgrade Skupštine Vojvodine.
VIDEO: Narodni poslanici sprečeni da uđu u zgradu Banovine, kažu da su bili najavljeni
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, oni su se prethodno pisanim putem najavili generalnoj sekretarki Sandri Stojković.
U zajedničkom saopštenju te dve partije navodi se da su u odgovoru obavešteni da "skupštinske službe nisu u mogućnosti da im omoguće posetu" u taj deo zgrade, "budući da je i dalje na snazi mera zabrane korišćenja tog dela objekta Skupštine Vojvodine".
Pošto je Pokrajinska vlada početkom februara objavila da su završeni radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade Skupštine Vojvodine, dvoje poslanika se ipak pojavilo na ulazu, gde su zaustavljeni uz obrazloženje da predsednik Skupštine Ištvan Pastor i generalna sekretarka ne mogu da ih prime, pošto je oštećeni deo zgrade i dalje "nebezbedan za zaposlene, ali i za goste".
 
"Iz ovoga je vidljivo da je informacija Pokrajinske Vlade o završetku sanacije objekta lažna i da ima za cilj prikrivanje posledica oštećenja na objektu, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada kao kulturno dobro", istakli su u saopštenju.
 
Oni su objavili i video.
 
 
Poslanici su pre kompleksa Banovine posetili Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, da se "raspitaju za krivičnu prijavu" koju su pre tri meseca podneli protiv Dejana Mihajlovića, v.d. načelnika Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove i Vukajla Babića, direktora privrednog društva "Garaža Banovina doo" zbog nezakonitog izdavanja građevinske dozvole i oštećenja spomenika kulture.
 
Poslanici su obavešteni da je "predmet prosleđen Posebnom odelenju za suzbijanje korupcije", zbog čega su podneli urgenciju za hitno rešavanje ovog predmeta.
 
Za subotu u 11h, kod gradilišta garaže u kompleksu Banovina najavili su novu akciju opozicionih stranaka, pod nazivom "Obeležavanja divlje gradnje".
  • Milojko

    16.03.2023 08:30
    Sedi, jedan
    Izvini opozicijo, ali jako glup potez. Pukli ste ako nemate za sta drugo da se uhvatite.
    Izvini SNS , vas ne mogu ocima da vidim, pa ne mogu ni da vad branim ni za sta, al ovo sam moro kazti.
  • Crveni

    16.03.2023 08:22
    Parking garaža mi treba a Banovina i njeni stanari mi apsolutno ne trebaju.
  • Mili

    15.03.2023 22:57
    ???
    Ljudi,da li ste vi normalni? Hoćete da pravite priču na osnovu 3 pukotine koje se ne vide golim okom. Smehotres!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti