Prvi prolećni utorak pred Novosađanima: Toplije i sa puno zanimljivih dešavanja

Ovaj prvi ovogodišnji prolećni utorak pred Novosađanima biće topaliji, sa mogućom slabijom kišom.
Prvi prolećni utorak pred Novosađanima: Toplije i sa puno zanimljivih dešavanja
Foto: 021.rs
Na ovaj dan se obeležavaju se i Svetski dan šuma i Svetski dan osoba sa Daun sindromom, te će biti organizovani i neka zanimljiva dešavanja.
Vreme
 
U utorak će u Novom Sadu biti moguća slabija kiša, ali će biti toplije. Temperatura će se kretati od 7 do 19 stepeni. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.
 
Očekivane meteorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima.
Trebalo bi da znate i...
 
Novosadska toplana počinje očitavanje brojila. Radnici Novosadske toplane očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za mart. Iz tog preduzeća apeluju na građane da im omoguće pristup.
 
Režim saobraćaja je još u utorak izmenjen na deonici auto-puta, od petlje Kovilj do petlje Beška, zbog radova.
 
Delovi Novog Sada neće imati struje. Od 9.15 do 10.15 časova neće imati struju Jablanička 1-25A, 2-20, a od 8.30 do 12.30 časova B. Nemet 1-7, 2-8, M. Bebića 2A-6, 1-9, Šarplaninska 12-16, 21-23, Sentelekijeva 5, 7.
 
Podsećamo da je privremeno promenjena trasa autobuskih linija broj: 1, 11A, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 30, 31, 32, 33 i 35, zbog radova na raskrsnici Bulevara Jaše Tomića i Kisačke. Za više informacija pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Svetski dan osoba sa Daun sindromom biće obeležen u Kulturnoj stanici Eđšeg izložbom fotografija "Nadahnuća iz stvarnosti". Program će se odvijati od 18 do 20 časova. 
 
Svetski dan šuma obeležiće Pokret gorana Vojvodine radnim akcijama u Sremskim Karlovcima. Planirane su dve akcije - nega posađenih drvorednih sadnica pored Dunava, u saradnji sa JP "Vojvodinašume", kao i uređenje Karlovačkog dunavca. Akcija će trajati od 10 do 13 časova, a okupljanje je na parkingu kod Sportsko-ribolovačkog udruženja.
Promocija knjige Jelisavete Ujhazi "Raketno proleće" održaće se u 18 časova u Klubu Jevrejske opštine Novi Sad, u Jevrejskoj 11.
 
Razgovor sa autorom Arpadom Šoltesom održaće se od 19 časova u knjižari Bulevar Books.
 
Otvaranje izložbe "Analog USA" počeće u 20 časova u Američkom kutku.
 
Predstava "Jovanča na putu oko sveta" odigraće se od 19.30 časova na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava "Ričard III" igraće se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.
 
Predstava "Na vukovom tragu" igraće se na Velikoj sceni Pozorišta mladih od 11 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti