Na Mišeluku oko 50 pacijenata, u Novom Sadu ukupno 130 pozitivnih na kovid

Danas je smanjen broj kovid pacijenata na Mišeluku.
Na Mišeluku oko 50 pacijenata, u Novom Sadu ukupno 130 pozitivnih na kovid
Foto: 021.rs
Trenutno ih je 51, petoro manje nego dan ranije.
Smanjen je i broj pacijenata na respiratoru, te ih sada je petoro, troje manje nego juče.
Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 119 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 18 novoobolelih, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 817. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 130.
  • Tomislav

    21.03.2023 19:48
    Došlo je vreme da se kovid bolnice zatvaraju i prenamenuju, za šta će nam trebati malo vremena, ali ćemo svakako dati sve od sebe da to bude što pre. Kovid bolnica Batajnica više ne prima pacijente, i to malo pacijenta što je ostalo u narednih dva-tri dana će biti optušteni, čeka se da njihova klinička slika to dopusti i možda već kraj nedelje Batajnica dočeka prazna. Nesvrsishodno je držati toliku bolnicu od skoro 1.000 kreveta u pogonu za svega 20-ak pacijenata - objašnjava Đerlek i dodaje da će kovid bolnice u Kruševcu i Novom Sadu raditi još neko vreme jer imaju mnogo više pacijenata od Batajnice, ali i one idu ka zatvaranju.


    Pošto se širi AY.4.2 podtip delta soja treba da se prati da vidimo da li ćemo na početku proleća ili sredini imati opet povećanje broja pozitivnih ili ćemo ostati na 800 pozitivnih svakodnevno, ali za sada nema podataka da je podtip delta soja smrtnosniji i da je infektivniji od svih omicron varijante.

    Što se tiče zatvoranja nekih kovid bolnica opravdano.

    Za sada imamo obolelih od XBB.1.5 soja 35%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti