FOTO: Pogledajte kako napreduju radovi na Mišeluku koji bi trebalo da traju godinu i po dana

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na Mišeluku 3, a koji su započeti u blizini kružnog toka kod Kovid bolnice.
FOTO: Pogledajte kako napreduju radovi na Mišeluku koji bi trebalo da traju godinu i po dana
Foto: Grad Novi Sad
"Nepunih milijardu dinara smo iz gradskog budžeta izdvojili za realizaciju ovog projekta, tačnije 972,5 miliona dinara. Ovaj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i to izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta. Biće izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavljena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar - klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle. Važno nam je i što će ovaj lokalitet biti oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka. Radovi su počeli sredinom februara ove godine, a završetak nas očekuje u avgustu naredne godine", rekao je oprilikom obilaska radova gadonačelnik Milan Đurić.
Gradonačelnik je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno-tehničke dokumentacije. 
 
U obilasku je bio i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, koji je rekao da je Grad Novi Sad dao veliki doprinos oporavku građevinske industrije, jer je među prvima počeo da realizuje investicije na kojima je uposleno više hiljada radnika, a obim posla se neprekidno povećava, kao i da je Sindikat uvek tu za savete.
 
Inače, izvođači radova su firme "Put-invest", "Instel-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Suuniko solutions", "OTB inženjering" i "Tecton geosytems". 
 
 
Ovo su prvi ozbiljniji radovi na urbanizaciji Mišeluka, mada je Novi Sad još sedamdesetih godina prošlog veka planirao da se grad širi na ovaj lokaciji.
  • mns

    04.04.2023 07:25
    da...
    radujemo se napokon da ovaj kraj zaživi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti