FOTO: Aktivisti koji su na Šodrošu sedeli na ogradama legitimisani, dobiće prekršajne prijave

Policija je legitimisala deo aktivista koji su sedeli na ogradama kako bi sprečili radove na Šodrošu.
FOTO: Aktivisti koji su na Šodrošu sedeli na ogradama legitimisani, dobiće prekršajne prijave
Foto: 021.rs

Nakon konsultacija sa Tužilaštvom, odlučeno je da će protiv sedam aktivista biti podnete prekršajne prijave. 

Na delu Šodroša gde su radnici Vojvodinašuma nastavili seču drveća, što sprečavaju aktivisti "Šodroš survivor kampa" danas tokom prepodneva nije nastavljeno obaranje stabala, ali su došli inspektori. Kako nezvanično saznajemo, inspektori su došli po pozivu Tužilaštva, da utvrde situaciju na terenu, odnosno da li se poštuju zakonski propisi koji se odnose na ovaj deo zaštićenog područja.  
U međuvremenu, aktivisti su posedali na porušene ograde kako bi sprečili dalje radove.  
 
Aktivisti već mesecima pokušavaju da spreče seču drveća i uz to napominju da sada naročito nije moguće uklanjanje drveća jer je, prema uslovima zaštite životinjskog sveta na Šodrošu, uklanjanje stabala mogće samo od 1. avgusta do 1. novembra.
 
Tokom razgovora sa inspektorima, aktivisti su čuli da samo da su oni zaduženi za zaštitu životne sredine, urbanizam i vodoprivredu. 
 
 
Seča na Šodrošu danas nije nastavljena, a nešto pre podneva su se sklonili kineski radnici, kao i radnici "Vojvodinašuma". 
 
 
Nešto pre toga, kineski radnici su pokušali da podignu ogradu koju u sredi isti ti radnici oborili, ali kako su aktivisti bili bučni i tražili objašnjenje šta planiraju da urade, oni su se povukli. 
 
Sve vreme je bila prisutna i policija koja nije intevenisala, ali je legitimisala okupljene aktiviste. 
  • Nemanja

    24.03.2023 13:21
    @Лиманац

    Nisi ti klošaru radio dana u životu.
  • Лиманац

    23.03.2023 20:45
    Згубидани
    Неко у то време ради, док лезилебовићи седе на огради и покушавају да спрече извођење припремних радова на градњи новог моста.
    Неће успети у тој намери.
  • Vladan

    23.03.2023 18:49
    @Mega

    Malo platite žandarske dnevnice, malo vam padne poneki radnik u reku, malo vam izgori poneki deo gradilišta jer ste previše komotni u delu grada gde vas ne vole i tako dok vam ne iscure svi novci, ili vam šefovi ne odu s vlasti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti