FOTO: Aktivistkinja objavila fotografije stabala za seču na kojima se vide mesta za gnežđenja ptica

Daniela Stojković, jedna od aktivista i aktivistkinja koji se trenutno nalaze na Šodrošu, objavila je fotografije kojima želi da demantuje Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine.

U pitanju su fotografije stabala koja su predviđena za seču, a kako tvrdi, nastale su nakon današnjeg obilaska inspekcije.

Njena reakcija stiže nakon saopštenja Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine da na Šodrošu na stablima za koja je planirana seča nisu uočene duplje koje predstavljaju mesto gnežđenja ptica ili služe za hibernaciju slepih miševa i izjave da nisu uočene nepravilnosti.
 
"Upućujemo demant u vidu dokumentarnih fotografija koje su sve do jedne danas (23. marta) snimljene i to na obeleženim stablima za seču. U skladu sa navedenim, pozivam Vas još jednom da svoj posao uradite časno i uz odgovornost prema građankama i građanima Novog Sada", prosledila je ona nadležnoj inspekciji.
 
 
Danijela Stojković je inače prethodno podnela krivičnu prijavu zbog nezakonite seče šuma.
 
Podsetimo, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine izvršila je danas vanredni inspekcijski nadzor u pogledu postupanja JP "Vojvodinašume" u vezi sa sečom drveća na području Kameničke ade. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine naveo je da nisu uočene nezakonitosti i nepravilnosti.
 
"Na pomenutoj lokaciji, na stablima za koja je planirana seča nisu uočene duplje koje predstavljaju mesto gnežđenja ptica ili služe za hibernaciju slepih miševa", naveli su u pokrajinskom sekretarijatu.
 
Policija je danas legitimisala deo aktivista koji su sedeli na ogradama kako bi sprečili radove na Šodrošu. Nakon konsultacija sa Tužilaštvom, odlučeno je da će protiv sedam aktivista biti podnete prekršajne prijave. 
 
Aktivisti na Šodrošu već drugi dan pokušavaju da spreče seču stabala na ovoj lokaciji. Oni sumnjaju da je seča nelegalna, zahtevajući da im se pokažu potrebne dozvole. 
  • Bioshoes

    24.03.2023 11:45
    Proverite
    Da li i dalje ima u Lidlu kućice za ptice,bilo pre neki dan pa neka urade neko dobro delo' kamperi' za te ptičice.Neverujem da bi ih izaslo skuplje od kamperske cuge i haši"a i njihovog žurkanja mesecima!
  • Novosađanin

    24.03.2023 09:35
    @Sever Srbije

    A kako ti znaš šta je slikano u NS kad sediš dole na severu Srbije?
  • pera

    24.03.2023 08:55
    realno
    kme kme gnezda kme kme zivotinjske vrste. cistite to ruglo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti