Policijsko udruženje iz NS o Šodrošu: Aktivisti da se uzdrže od provokacija, kolege reaguju pravilno

Strukovno udruženje policije apeluje na aktiviste na Šodrošu da se "uzdrže od provokacija pripadnika policije" koji se nalaze na ovoj lokaciji, a naglašavaju da ovo "javno okupljanje nije odobreno".
Policijsko udruženje iz NS o Šodrošu: Aktivisti da se uzdrže od provokacija, kolege reaguju pravilno
Foto: 021.rs
Ističu da su na današnjem protestu policajci "reagovali u skladu sa svojim ovlašćenjima, ne zbog zaštite interesa pojedinaca, već zbog narušavanja javnog reda i mira, eskalacije sukoba, kao i zaštite prisutnih građana".
"Današnje prisustvo policije na 'Šodrošu' je potrebno iz bezbednosnih razloga i u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira, zaštite lične i imovinske sigurnosti građana", navode u strukovnom udruženju "Dr Arčibald Rajs".
Kako kažu, policija u skladu sa zakonom ima pravo da zabrani održavanje javnog skupa kada postoji ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, morala, prava drugih, kada su ciljevi okupljanja usmereni na pozivanje i podsticanje na upotrebu nasilja, na kršenje ljudskih i manjinskih sloboda i prava drugih, odnosno na izazivanje ili podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti, kao i kada nastupi opasnost od nasilja, uništavanja imovine ili drugih oblika narušavanja javnog reda u većem obimu.
 
"Uzimajući u obzir da javno okupljanje nije odobreno, da se određen broj aktivista ipak okupio i reagovao na način na koji je reagovao, postavlja se logično pitanje, da li postoji iskrena namera i cilj očuvanja zelene površine, ili da se izazove reakcija javnosti i privuče medijska pažnja", zaključuju.
  • Sloba53

    25.03.2023 13:41
    Drugovi sindikalci policije , pročitajte član 41. stav 2. Zakona o policiji . Sprovodite naredbu " koja predstavlja krivično delo" , štitite nezakonitu gradnju i činite tešku povredu službene dužnosti iz člana 207. stav 1. tačka 4. istog Zakona (izdavanje ili sprovođenje protivpravnog naređenja ).
  • Goran

    24.03.2023 15:04
    Krpenjaci
    Koliko vidim i Hrkalovićka je reagovala pravilno.
  • Plaćač poreza

    24.03.2023 15:00
    Policija danas brani slobodu kretanja građanima koji hoće da idu u Beograd. Ovo nije slobodna zemlja. Ovo je diktatura jednog čoveka Aleksandra Vučića. Policija ne radi u službi građana ove zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti