Vojvođanske NVO: Policija ponovo primenjuje anticivilizacijske metode nad aktivistima na Šodrošu

Vojvođanske nevladine organizacije pozivaju građane Novog Sada da "ustanu u zaštitu aktivista koji su trenutno izloženi državnoj toruri".
Vojvođanske NVO: Policija ponovo primenjuje anticivilizacijske metode nad aktivistima na Šodrošu
Foto: 021.rs

Pozivaju građane da podrže njihovu borbu za očuvanje grada kojeg gradske vlasti temeljito i sistemski devastiraju.

Podsećaju da je danas uhapšeno desetak aktivista na Šodrošu "bez ikakvog stvarnog razloga, među njima i osobe koje imaju više od 70 godina".
"Država Srbija, gradska vlast i policija ponovo primenjuju nasilne i anticivilizacijske metode nad aktivistima koji se bore za očuvanje prirodne oaze Šodroša, odnosno dragocenog šumskog pojasa na Dunavu koji se trenutno vavarski besomučno i protivzakonito uništava", navodi se u saopštenju.
 
Ocenjuju da su u tu svrhu angažovani brojni odredi policije u punoj opremi, koji se "prema demonstrantima odnose sa ponižavanjem, ne libeći se da primenjuju nasilje, čak i pred predstavnicima medija".
  • Trt

    26.03.2023 14:10
    @Slavko

    Naša glavna sličnost s Francuzima je to što si uljez i ovde i tamo.
  • E

    24.03.2023 14:47
    @Slavko
    E kamo sreće desmo slozni ko Francuzi!!! Ovde bre umiru od gladi penzioneri čisteći i čekajući Vuciceve bonove!!!
  • Zika zivac

    24.03.2023 14:20
    Sad udri
    Bake i deke su glasali, sad nisu potrebni dobili povecanje i kako vracaju? Razvoj neceka samo smetaju ti aktivisti. Tigar grize neceka juris u "bolje sutra", tako nas vodi slepi vodja napred bez pitanja. Tuci udri milicijo bez milosti ako ne valja ovaj narod nacicemo drugi!.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti