Đurić o godišnjici bombardovanja: Gradimo naš nepobedivi Novi Sad

Gradonačelnik Milan Đurić, povodom 24. godišnjice NATO bombardovanja Jugoslavije, poručio je da je Novi Sad Grad pobednik.
Đurić o godišnjici bombardovanja: Gradimo naš nepobedivi Novi Sad
Foto: 021.rs

Kako je naveo, Novosađani još uvek pamte kako su 1999. godine ostali bez sva tri mosta i kako je razorena Rafinerija, dok je cela sremska strana grada, oko 60.000 ljudi, ostavljeno bez pijaće vode.

"Sećamo se porušene tadašnje TV Novi Sad, dalekovoda i elektronska postrojenja... Od bombi NATO agresora nisu bila pošteđeni ni grad ni okolna naselja i stambene četvrti: Detelinara, Vidovdansko naselje, Šangaj, Sremska Kamenica, Bukovac, čak i spomenici i muzeji, više škola i vrtića", naveo je on.

Podsetio je da je na Rafineriju u 15 napada palo više od 200 projektila. Pogođeni su "Novograp", "Petar Drapšin", "Tehnogas", "Monting", "Gumins", "Albus", "Danubius", "Neobus", "Agrohem", hotel "Varadin" na Tvrđavi, prodavnice "Centroslavije i "Zvezde". 
 
"Međutim, Novi Sad nije bio slomljen, ponovo je podigao čelo i smogao snage za ovaj veliki privredni i demografski uspon. Zato slobodno kažem da Novi Sad nije samo Grad heroj, već i Grad pobednik, što je bio i što će zauvek ostati. Zajedno pamtimo, ne zaboravljamo, ali i gradimo naš nepobediv Novi Sad", zaključio je on. 
 
  • Gari

    24.03.2023 20:14
    Ko je tvom milom precedniku sve ove godine bio savetnik?Da nije mozda Bler,Šreder i ostala bagra koja nas je bombardovala?
  • Lala

    24.03.2023 15:18
    ?
    Jeste li negde u gradu danas obeležili godišnjicu tragedije koju su izazvali ovi iz vrha vaše stranke i vaši koalicioni partneri. Ili sad ni nesmeju zbog mentora sa zapada.
  • Filarije

    24.03.2023 14:37
    Samo nastavi tako dragi Gradonačelniče.
    Stotine i stotine hiljada Srba je uz tebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti