U Novom Sadu obeležen Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju

U kasarni "Jugovićevo" obeležen je Dan sećanja na poginule u NATO agresiji.
U Novom Sadu obeležen Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju
Foto: Grad Novi Sad

Održan je komemorativni skup jedinica iz garnizona Novi Sad i položeni venci na spomen-obeležje stradalima u NATO agresiji.

- Prošle su 24 godine od NATO agresije, jednog od najtragičnijih događaja u istoriji Srbije i Novog Sada. Nikada nećemo zaboraviti kakve su nam muke zadali rušitelji Novog Sada, nikada nećemo zaboraviti nevine žrtve te bezdušne agresije. Novi Sad će zauvek negovati kulturu sećanja na sve nevine žrtve, ali i sve hrabre učesnike u odbrani i obnovi naše zemlje i porušenih gradova. Naša zajednička obaveza je očuvanje mira i stabilnosti, kao suštinske i iskonske potrebe celog čovečanstva - rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić naveo je da tragičan gubitak ljudskih života i ogromna materijalna stradanja u celoj zemlji ne smeju nikada biti zaboravljeni i da je mir imperativ, prvenstveno zbog generacija koje dolaze.
 
Prema rečima komandanta Prve brigade Kopnene vojske brigadnog generala Zorana Naskovića, Vojska tadašnje Jugoslavije opravdala je očekivanja svog naroda, kao što danas to radi Vojska Srbije, konstantno jačajući svoje redove ulaganjem u sve aspekte odbrane zemlje.
 
Vence na spomen obeležje položile su delegacije garnizona Novi Sad, Grada Novog Sada, Pokrajinske vlade, Južno-bačkog okruga, Udruženja vazduhoplovaca Vojvodine, ORVS-a Grada Novog Sada, SUBNOR-a Novi Sad i AP Vojvodine, Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.
  • Kub sistem

    26.03.2023 11:31
    Plavci
    @Ratnik lala Dragi kolega, ovo je sramota za ljude koji su bili u 'našoj' kasarni i koji nisu ispoštovali, naše pokojne kolege, našu patnju, našu borbu, našu slavnu jedinicu.
  • Ratnik lala

    25.03.2023 15:13
    Tužno i žalosno
    Spomen obeležje podigao 240.ssrp PVO sa prijateljima jedinice, za svoje poginule pripadnke, njih pet junaka!! Poginuli kod Čeneja i Nadalj u borbi sa nato agresorom. 240. se nije ni spomenuo, kao da ne postoji i danas, nema obraćanja komandata 240. ni venac nema,... Dali su imena poginulih pomenuta, to je spomenik za njih... Samo plava raketaška uniforma lep dekor...Slava našim junacima!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti