Novi udes na problematičnoj raskrsnici na Telepu: Građani traže ležeće policajce, reakcije nema

U nedelju, oko 16 časova, dogodio se udes na uglu ulica Feješ Klare i Ćirila i Metodija, na Telepu.

Kako navodi čitalac 021.rs, ovo je još jedna u dugom nizu saobraćajnih nezgoda koje se u proteklih više od trideset godina dešavaju na toj raskrsnici. 

"Raskrsnica ulica Feješ Klare i Ćirila i Metodija predstavlja višedecenijski problem za sve nas koji živimo u neposrednoj blizini. Od 1988. godine, kada je Ulica Feješ Klare povezana sa Vršačkom i produžena sve do Rudničke,  intenzitet saobraćaja je u stalnom porastu. Istovremeno, svih ovih godina raste i broj saobraćajnih nezgoda na ovoj raskrsnici", kaže ovaj stanovnik Telepa.
Prema njegovim rečima, glavni razlog je to što veliki broj nesavesnih vozača vozi neprilagođenom brzinom ulicom Feješ Klare, u kojoj nema nikakvih sredstava za usporavanje saobraćaja. 
 
"Problem je i to što nema saobraćajne policije, koja bi sigurno doprinela većoj disciplini učesnika u saobraćaju, što preventivno, stalnim prisustvom patrole, što postavljanjem radara, detektovanjem prekoračenja brzine i sankcionisanjem saobraćajnih prekršaja", dodaje sugrađanin. 
 
Kako navodi, u septembru prošle godine predata je peticija kojom se traži postavljanje ležećih policajaca kod ove raskrsnice, koju je potpisalo više od 70 građana ovog kraja, ali za sada nema odgovora nadležnih.

Teme

udes
  • Vlada

    27.03.2023 10:30
    @Boki
    Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz ili iskazuju nameru da će stupiti na kolovoz.
    Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza.

    (član 96 Zakona o bezbednosti saobraćaja)

    Znači TO je tebi kao vozaču svetinja. U skoro svakom slučaju u kojem ti pešak "izleti", razlog je taj da si prekršio propis i nisi usporio pred prelazom.
  • Olivera Radovanovic

    27.03.2023 10:24
    Telep i saobraćaj
    Neophodno je da na Telepu ima više saobraćajne policije koja bi stalno patrolirala. Uz naravno postavljanje 'ležećih policajcajaca'. Saobraćaj na Telepu je postao nenormalno veliki, zbog priliva stanovništva i izgradnje. Ulična mreža je pri tom ostala na nivou nekog prigradskog sela.
  • Милутин

    27.03.2023 09:33
    У улици Фејеш Кларе су преко потребни успоривачи саобраћаја, због великог броја возача, који возе знатно већом брзином од дозвољене... Од булевара ПП па до Рудничке НЕ ПОСТОЈИ ни једна тачка, где се МОРА успорити/зауставити, па је цела Фејеш Кларе тркачки полигон за бахате возаче. Онима, који поштују прописе, свака част, ови други су стална и присутна опасност.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti