Troškovi rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle porasli i pre izlaska radnika na teren

Troškovi rekonstrukcije kanalizacije u Ulici Nikole Tesle poskupeli su za gotovo 30 miliona dinara pre nego što su radovi uopšte počeli.
Troškovi rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle porasli i pre izlaska radnika na teren
Foto: 021.rs

Posao je dodeljen firmama "Put-invest" i "Tecton geosystems" iz Novog Sada, te preduzeću "Tehnika" iz Vršca, koji su za obavljanje radova tražili 176,2 miliona dinara sa PDV-om. 

Razlog za rast troškova je, kako je navedeno, povećanje cene građevinskog materijala na svetskom i domaćem tržištu, kao i visoke plate građevinskih radnika zbog nedostatka radne snage.

Osim toga, tenderska komisija Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je tražila i dobila od Sektora za finansije informaciju da li u budžetu imaju dovoljno sredstava za pokrivanje troškova. 
 
Ovo je redak slučaj da je Uprava odlučila da posao dodeli ponuđaču koji je dao ponudu veću od procenjene vrednosti radova, što je dozvoljeno izmenama Zakona o javnim nabavkama od pre nekoliko godina.
 
 
Radovi na rekonstrukciji ove ulice, kod Jodne banje i Futoškog parka, podrazumevaju izgradnju nove kanalizacije sa crpnom stanicom. 
 
Nova kanalizaciona mreža će rešiti višedecenijski problem stanara u ovoj i okolnim ulicama sa zadržavanjem atmosferskih voda nakon svake jače kiše. Voda se na ovoj lokaciji zadržava jer kvart ima niži nivo terena u odnosu na Grbavicu i Sajmište. 
 
Takođe, uradiće se i rekonstrukcija saobraćajnih površina i postavljanje nove javne rasvete.
  • Hladni radijatori

    27.03.2023 11:13
    Kradu gde god stignu, može im se.
    Zbog čega opet nema grejanja u Novom Sadu?
    Pokrali su nas ove zime naveliko.
  • Mile

    27.03.2023 10:18
    Povećali plate nisu, to je čisto uzimanje para
  • g pen

    27.03.2023 10:00
    Pa mamu vam lopovsku! Gotovo je, ukidaj granice sa Evropom i pustaj normalne jer ovim nezasitim lopovima ne treba dati da vode drzavu ni minut.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti