VIDEO: Novosađanka kaže da joj je dete ostalo bez pobede na NS polumaratonu zbog greške organizatora

Novosađanka Dragana Malešević tvrdi da je njen šestogodišnji sin ostao bez prve nagrade u trci na Novosadskom polumaratonu zbog neadekvatne organizacije.
VIDEO: Novosađanka kaže da joj je dete ostalo bez pobede na NS polumaratonu zbog greške organizatora
Foto: 021.rs
Prema tvrdnjama ove Novosađanke, pred sam finiš, čovek koji je na biciklu vodio grupu dece pokazao je njenom sinu, koji je u tom momentu bio prvi, da skrene levo umesto da nastavi pravo. Iako je detetu na kraju dodeljena utešna medalja, Malešević navodi da je njen sin oštećen. 
Zbog toga je, smatra ona, njen sin ostao bez osvojenog mesta na trci, a sve joj izgleda kao da je to namerno učinjeno.
 
"Na samom početku kada smo došli, mom sinu nisu dali ni startni broj jer su rekli da ima previše dece. Trasa nije bila jasno označena i početak i kraj nije bio poznat, na šta sam se ja odmah žalila. Oni su rekli da je sve u redu i da će grupu voditi neko na biciklu ko će pokazivati deci pravac", navodi Malešević.
Malešević dalje objašnjava da je tokom cele trke njen sin bio ubedljivo prvi.
 
"Kada su deca stigla do kraja, čovek na biciklu je mom sinu pokazao da skrene levo ka startu, umesto da nastavi pravu ka cilju. Samim tim, on je izgubio trku, a dokaz za ovo imam i na video snimku", dodaje.
 
Naglašava da se odmah požalila organizatorima na tome što se desilo.
 
"Jedna žena iz organizacije je potvrdila da je moj sin bio prvi sve vreme, ali su se roditelji dece koja su pobedila odmah pobunili. Bila sam ljuta na organizatora zašto odmah nisu objasnili deci gde je start i gde je cilj, zašto ih nisu upoznali sa trasom i pravilima", objasnila je.
 
 
Dodaje i da su je za dalju žalbu uputili ka direktoru maratona, do koga, kako kaže, "nije bilo lako doći".
 
"On prvo nije bio tu i onda je došao taj čovek koji je bio na biciklu i predstavio se kao direktor. Rekao je da on nije pogrešno usmerio moje dete, iako to imam snimljeno. Deluje mi sve kao da se to namerno desilo kao da bi ta druga deca pobedila, na trci mi je delovalo kao da sudije već znaju tu decu", objasnila je.
Malešević dodaje i da su posle ovoga njenog sina ipak pozvali na binu.
 
"Oni su imali neki govor koji nema veze sa mozgom i dali mu utešnu medalju. A sinu se jasno videlo da je sa suzama u očima i knedlom u grlu sve to gledao. Ovo je velika nepravda sa kojom ne treba šestogodišnje dete da se suočava", rekla je.
 
Podsetimo, 30. Novosadski polumaraton održan je u nedelju, 26. marta na Trgu slobode.
 
Organizaciji Novosadskog polumaratona su upućena pitanja u vezi sa ovim slučajem.
  • Gagi

    01.04.2023 17:05
    Novi sad rasulo
    Novi sad je u rasulu,,os centra za socijalni rad koji pokušava da zataska javašluk,,,preko sudija koje presudjuju po difoltu bez sudjenja,,,preko gradskog saobraćaja koji smanjuje polaske jer smatra da je ušteda na grbači građana ok,,pa I ove organizacije maratona?? Urušio se Novi sad
  • Auuu

    29.03.2023 15:35
    Maraton
    Kada bi znali gde sve novac ide iz budžeta grada?
  • Iskusan

    29.03.2023 13:36
    Jednom sam bio na Novosadskom maratonu i nikad vise. Uzasna organizacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti