Poslednji martovski utorak: Novosađane očekuje minus ujutru, pljuskovi, ali i puno dešavanja

Sa vremenom na satu, promenili su se i prolećni dani u martu. Tako će poslednji utorak u mesecu biti dosta hladniji i tmurniji.
Poslednji martovski utorak: Novosađane očekuje minus ujutru, pljuskovi, ali i puno dešavanja
Foto: 021.rs
Dobro se obucite jer će jutarnja temperatura čak biti i u minusu.
Portal 021.rs vam, kao i do sada, donosi pregled svega onoga što vas očekuje u narednom danu. Da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
U Novom Sadu će sutra biti promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno i olujni, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura biće -1, a najviša dnevna 9 stepeni.
 
Očekivano pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih, ali se oprez savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kao meteoropatske reakcije mogući su bolovi u mišićima i zglobovima. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Autobusi GSP-a na liniji 55 promenili su trasu kretanja zbog radova u Novosadskoj ulici u Futogu, a njom će saobraćati do 31. marta. Kuda će se kretati pogledajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Kisača neće imati struje. U Novom Sadu neće biti struje u Jerneja Kopitara 21A, 21B, Heroja Pinkija 33, 31, od 9.15 do 11.15 časova, a u Đorđa Jovanovića 1-5, Save Vukovića 2, od 8.30 do 13.30 časova. Za ostala mesta pogledajte OVDE.
 
Podsećamo i da je Novosadska toplana počela izgradnju vrelovodnog priključka za objekat na Bulevaru kralja Petra I 52. Za vreme radova u Ulici Pariske komune u zoni raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Planirani rok za završetak radova je 14. april. 
 
Gde ići?
 
Otvaranje izložbe vizuelne umetnice Jane Jovašević "Pleasure is all mine" u 18 časova u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge (Zmaj Jovina 22).
 
Predavanje Rajne Dragićević "Današnjica kroz prizmu rečnika" održaće se u 19 časova u Matici srpskoj.
 
Pesnička zbirka "Čestice nedosanjanosti" Mare Mihajlov Ramić biće predstavljena u 18 časova u Bibliotečkom ogranku "Stevan Sremac". O knjizi će, osim autorke, govoriti Nada Branković, prof. srpskog jezika, a razgovor će voditi Ljiljana Maširević, bibliotekarka.
 
Predavanje Vladimira Pištala "Kreativnost i multikulturalnost - Srbija i Amerika" održaće se od 18 časova u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski", na temu kreativno pisanje.
Predavanje Vesne Madžoski, uz arhivske fotografije i fotografije Mikice Andrejića "Biti negativ(an): Bauci istorije i srča od kristala - Zaječarski skver u Novom Sadu" počeće u 19 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Muzički pab kviz počeće u 19.30 časova u Gerila Baru.
 
Opera "Evgenije Onjegin", lirska opera u tri čina P. I. Čajkovskog, premijerno će biti izvedena u Srpskom narodnom pozorištu u 19 časova na Dan SNP-a, na sceni "Jovan Đorđević".
 
Predstava za decu "Devojčica sa šibicama" igraće se od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.
 
Duodrama "Udarna vest - duodrama o medijima i strahu" igra se od 18 časova u Novosadskom pozorištu/Ùjvidéki Szìnhàz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti