Vučić prozvao Roberta Čobana zbog fotografije sina Danila, kaže da pola vlade strahuje od njega

Društvene mreže ovih dana uzburkala je fotografija Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako šeta glavnim gradom Holandije ruku pod ruku sa pevačicom Milicom Pavlović.

Vučić je optužio Roberta Čobana, vlasnika izdavačke kuće "Kolor pres grupa" da je objavio tu sliku njegovog sina. Naveo je i da je fotografiju napravio drug Bojana Pajtića, te upitao da li misle da imaju pravo da uništavaju živote tuđe dece, prenosi "Danas".

"Slikao je onaj Pajtićev najbliži prijatelj, da ne kažem nešto više, ne znam što se toga stide. On je slikao mog sina, starijeg. I sada, sve je to lepo, objavljuje, moj sin bez obezbeđenja ide. Kaže 'Gore mreže'. A to ti Čobane uzeo i objavio. Ja nemam strah, a pola vlade mi se trese od Roberta Čobana i njegove žene, pošto su mnogo moćni", naveo je Vučić i opet istakao da je "zapravo on problem, jer samo on sme da pita", a pitao je i zašto misle da imaju pravo da uništavaju živote tuđoj deci.
"Sa Vučićem sam neuporedivo više puta razgovarao i mnogo, mnogo bolje ga poznajem nego gospodina (Đorđa) Višekrunu, pa mi opet Vučić nije nikakav drug. Tužno je što je predsednik naše države na nivou frau Gabrijele, seoske tračare, od koje ga razlikuje samo to što najprizemnije abrove ne širi na pijaci, već preko televizije sa nacionalnom frekvencijom", kaže Bojan Pajtić, reagujući na Vučićevu izjavu.
 
Na pitanje ima li istine da su zaista u strahu od Čobana i njegove supruge, jedan broj aktuelnih ministara odgovorio je "Danasu" pitanjem: "Zbog čega?" 
 
"Ne znam ni ko je taj čovek, ni čime se bavi. I ne strahujem ni od koga", kaže Novica Tončev, ministar bez portfelja.
 
Slične odgovore, sa zahtevom da ne budu imenovani, dali su i neki drugi ministri (jer imaju zabranu da govore za Danas), koji podsećaju da je Čoban sa jednim brojem ministara i funkcionera u neskrivenim prijateljskim odnosima i zašto bi se oni njega plašili.
 
Nije tajna da je vlasnik "Kolor pres grupe" prijatelj sa Majom Gojković, ministarkom kulture, ali i sa šefom BIA Aleksandrom Vulinom, koji je nekada sarađivao u njegovim novinama i pisao kolumnu za Svet "Levo od raja".
 
Za njegove novine pisao je i aktuelni vojvođanski premijer Igor Mirović i to u isto vreme kada i Vulin, samo što je njegova kolumna nosila naziv "Desno od raja".
 
"Uostalom, Čoban je naklonjen aktuelnoj vlasti i nema razloga da se od njega strahuje", navode sagovornici iz Vlade.
 
Dodaju da Čoban nikada nije imao ni neke posebne zahteve, kako bi mu članovi Vlade izlazili u susret, da je sam bez pomoći vlasti nabavio franšizu za britanske novine.
 
Pre dve godine CINS je, međutim, pisao da organizaciju svih manifestacija u Novom Sadu dobijaju Čobanove firme – od prolećnih Čardi, preko letnjeg Štrand Summer Festa, do Oktoberfesta i Book Talk-a u jesen.
  • Čika Pera

    30.03.2023 17:49
    A šta Čoban radi u Amsterdam u sa kim se on šeta.
  • Pićuka

    30.03.2023 17:28
    @Bole
    Ako si mislio na moj komentar radi se o Mikromarketu. Plata je sada oko 55.000 dinara. Topli obrok je 100 dinara dnevno a regres 150 dinara mesečno. Sve obračunavaju po zakonu a osnovica je malo jača od minimalca.
  • Bole

    29.03.2023 21:25
    Setnja
    Ja bih proverio taj trgovacki lanac,znam da se radi pet dana a dva slobodna,a sad...stvar zarade,mozda gazda placa dobro prekivremeni...ima se moze se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti