Poslednja martovska sreda u Novom Sadu: Pripremite se za vetar, oblake - i dobar provod

Još jedan vetrovit dan je pred nama. Dobro se obucite i isplanirajte svoje vreme, a u pomoć uskačemo i mi.
Poslednja martovska sreda u Novom Sadu: Pripremite se za vetar, oblake - i dobar provod
Foto: 021.rs

Pred vama je novi pregled dana, uz korisne informacije i vodič za svačiji ukus.

Počinjemo s najbitnijom informacijom.

Vreme
 
Hladno i vetrovito jutro je pred nama. Najniža temperatura u sredu biće -2°C, dok će najviša dnevna temperatura biti 12°C.
 
Biće oblačno, uz povremene sunčane intervale.
 
Sreda ne bi trebalo da bude problematična većini hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, a očekivane meteoropatske reakcije su neraspoloženje i smanjena radna sposobnost. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
U toku su radovi na izgradnji vrelovodnog priključka na Bulevaru kralja Petra I kod broja 52. Zbog toga se u Ulici Pariske komune u zoni raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila.
 
Režim saobraćaja biće izmenjen u sredu na deonici petlja Novi Sad Centar - petlja Novi Sad Istok zbog radova. Naime, u periodu od 7 do 16 časova saniraće se kolovoz na deonici petlja Novi Sad Centar - petlja Novi Sad Istok, od Temerinske petlje do isključenja za državni put I B reda broj 12 - petlja Zrenjanin, u smeru ka Beogradu. Tokom radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice u sredu neće imati vode zbog radova, a spisak se nalazi OVDE.
 
Bitan je još jedan spisak, a to su isključenja struje najavljena za sredu. U periodu od 9.30 do 12.30 bez struje će biti Đorđa Jovanovića 2-8, Suvoborska 2-22 i 1-17 u Novom Sadu, a od 11.00 do 13.30 bez struje će biti Save Vukovića 1-9 i Skerlićeva 39.
 
U Kaću struje neće biti u periodu od 8.30 do 12 sati i to u Milana Paripova 2, 10-18 i 1-21.
Gde ići?
 
Izložba "Poetika vremena: (auto)biografija porodice" Jelene Kovačević Vorgučin u Poklon zbirci Rajka Mamuzića, zbog velikog interesovanja, produžena je do 31. marta. Još uvek imate vremena da je pogledate.
 
Ljubitelji sporta uživaće u odbojci. Odbojkaši Voše dočekaće u sredu ekipu Takovu u prvoj utakmici plej-ofa domaćeg šampionata koja se igra u maloj sali Spensa. Početak je u 17.30.
 
Karaoke veče u pripremi je za sredu u Crnoj kući, s početkom u 20 časova. U isto vreme u Domu kulture počinje stend-ap nastup komičara Srčana Dinčića "U procesu".
 
Volite jogu? Besplatni časovi joge održavaju se u sredu u Opensu, na Bulevaru despota Stefana 5. Počinju u devet sati ujutro.
 
Pab kviz opšteg znanja održava se u Kaffa baru od 19.30, a razgovor o književnosti zakazan je za 18 časova u Svilari, gde će gost biti pesnik Alen Bešić.
 
Takođe u Svilari, u toku je izložba i predstavljanje stripa "Krvavi oktobar 1941." Aleksandra Zografa.
 
"Violinista na krovu" igra se u sredu u Srpskom narodnom pozorištu, a početak je u 19.30.
 
Još jedno spontano muziciranje i druženje zakazano je u Kulturnom centru Lab, a početak je u 19 časova.
 
U Dvorište stižu Serpent Lord, Strident & Shadow Rebels. Početak je u 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti