Uklonjene polomljene klupe sa keja, očekuje se da uskoro budu ponovo postavljene

Ostaci klupa koje su tokom protekle noći vandalizovane na Sunčanom keju su uklonjeni, a popravljene klupe će biti vraćene uskoro, kažu za 021.rs iz Gradske uprave.
Uklonjene polomljene klupe sa keja, očekuje se da uskoro budu ponovo postavljene
Foto: 021.rs

Iz Gradske uprave za inspekcijske poslove navode da je inspektor utvrdio da je 12 klupa oštećeno.

Iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da su mere preduzete odmah po saznanju za ovaj vandalizam.

Tokom prepodnevnih časova su, navode u odgovoru, uklonili polomljene delove.
 
"U što kraćem vremenskom periodu oštećene klupe biće sanirane, ofarbane i vraćene na prvobitne lokacije", navode u odgovoru za naš portal.
 
Dodaju da je sinoć oštećena i klupa na Trgu Republike, ali da je ona rano jutros uklonjena, popravljena i ponovo postavljena. 
 
"I pored toga što Grad Novi Sad ulaže finansijska sredstva za postavljanje i održavanje urbanog mobilijara, svedoci smo učestalih primera neadekvatne upotrebe i vandalskog ponašanja, što za posledicu ima uništavanje sadržaja ovog tipa. Nažalost, činjenica je da i dalje ima neodgovornih pojedinaca, zbog čega se trudimo da utičemo na svest građana i da ukažemo na kompleksnost ovog problema", navode.
Apeluju na sugrađane da se odgovorno odnose prema gradskoj imovini, da čuvaju urbani mobilijar, da ga primereno upotrebljavaju i ne uništavaju.
  • Ivan

    29.03.2023 18:39
    Šta radi policija?
    Da li naš Novi Sad ima policiju i da li bilo čuva grad? Da bi se toliko klupa unistilo, potrebno je određeno vreme, alat je upotrebljen koji stvara buku, na prometnom mestu....a da to niko nije primetio niti sprečio? Policija nista ne radi, u gradu radi ko sta hoće, a oni se, u paru, povremeno u lepim uniformama prošetaju gradom! Sramota!!!
  • Nada

    29.03.2023 09:18
    Brže, jače, najgore
    "Žuta" vlast onomad postavila klupe u Balzakovoj i Narodnog fronta. Polako je nestajala jedna po jedna. Sad ih ima, možda, max 4 komada. Od toga je jedna vezana lancem za drvo. Sadašnja "crveno-crna" vlast ignoriše zahtev građana za postavljanjem novih jer zamisite Limanci nisu glasali za njih.
  • sdssse

    29.03.2023 08:45
    "To su nekulturni i nevaspitani (kao im i roditelji) maloletnici"

    Da, kako da ne, maloletnici sa brusilicama seku klupe. Ovo je neko maznuo zbog metala, da su huligani "samo" bi izlomili. Ovo je neko sa namerom unistio da odnese konstrukciju. Nek dokona policija obidje stovarista otpadnog metala dajem glavu naci ce i ovo i ko zna sta jos, sigurno i koji poklopac sahta i slicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti