Na predlog ministarke rešavaju se problemi u Institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu

Na predlog ministarke nauke Jelene Begović, rešavaju se problemi u Institutu za prehrambene tehnologije (FINS) u Novom Sadu.
Na predlog ministarke rešavaju se problemi u Institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Predstavnici rukovodstva Naučnog instituta za prehrambene tehnologije su danas prihvatili da se na Institutu analizira upravljanje ljudskim resursima da bi se identifikovali problemi u kolektivu i doneli predlozi za promene da bi se prevazišla ozbiljna situacija u kojoj je Institut.
Ministarka je na današnjem sastanku s rukovodstvom kazala da situacija u tom institutu nije dobra i ukazala na to da su se u drugoj ustanovi, u Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, neke prakse pokazale kao dobre, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Ona je naglasila da se bez komunikacije i transparentnosti neće postići ništa i poručila da je najveća odgovornost na rukovodstvu tog instituta kako bi zaposleni bili zadovoljni, dodajući da FINS ima potencijal da bude jedan od vodećih instituta u zemlji.
 
"Ne mislim da nijedan istraživač treba da završi na ulici, jer ih imamo premalo. Za njih je potrebno razumevanje, jer koliko su oni jaki u svom doprinosu, toliko ste i vi jaki kao rukovodstvo i institucija", rekla je Begović.
 
Ministarka se prošle nedelje sastala sa Samostalnim sindikatom FINS-a koji je u više navrata tvrdio da su istraživači tog instituta izloženi otkazima, pretnjama otkazom i mobingu zbog kritika koje su iznosili na račun rada direktorke te ustanove.
  • Maki

    31.03.2023 20:56
    Koliko problema u nauci, prosveti...TUGA.
    Ministarka ima priliku da se pokaže. Nadam se da i misli ovo što je rekla.
  • Mukica

    31.03.2023 13:46
    Podsetnik
    Koleginica, u najvisem naucnom zvanju, dobi otkaz, zbog izrecene istine: "... mislim na Betiku, nije dorasla obavezi vodjenja jedne institucije, naucne... direktor je neko ko ce predstavljati ovakvu instituciju napolju... za to su potrebni iskustvo, znanje i mnogo toga..."
    Evo, gorepomenuta, sama, po ko zna koji put, pokaza koliko je tacna navedena tvrdnja.
    Bas si dorasla... toliko da vodis pravnika (bar kazu da je te skole ucio) koji niti jedan smislen i dokument, bez da nije pogresio, ne napisa, a cija je glavna referenca - stecajni upravnik FKL-a, koji je "u jednom danu podelio 700 otkaza" (citat predsednika UO koji ga je time hvalio, a i doveo da ovde doceka penziju),
    Povede ti i predsednika UO, da svi vide kako si dorasla... a, i on... ceo radni vek nikome nije bitan, pa sad, u penzionerskim danima, nasao grupicu poltrona da mu klimaju glavom i daju na znacaju...
    Vas tri, suludo je komentarisati... Sve im bese jasno kad progovoriste...
    Ma, svi ste dorasli, nema sta...
  • Stefan Ftn

    31.03.2023 11:53
    Napolje
    Idemo na ulice dok se ne rese problemi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti