SNS optužuje SSP za obmanjivanje: U naše vreme gradski prevoz u Novom Sadu preporođen

Gradski odbor Srpske napredne stranke optužio je Stranku slobode i pravde da prikuplja "jeftine političke poene na štetu Novosađana", a nakon reakcije SSP na redukciju u javnom prevozu.
SNS optužuje SSP za obmanjivanje: U naše vreme gradski prevoz u Novom Sadu preporođen
Foto: 021.rs

Nakon što je SSP pozvao JGSP da povuče odluku o redukovanju broja polazaka autobusa, što je tema koju je otkrio 021.rs, u SNS poručuju da je u njihovo vreme preporođen gradski prevoz, a da "o bahatosti ne mogu da pričaju oni koji su zatvarali fabrike i otpuštali ljude".

"Građani znaju da je neistinita tvrdnja Đilasove opsenarske stranke i njihovih kompanjona da GPS ima manjak vozača i da su vozači nezadovoljni platom. Istina je da su to bili 2012. godine, kada je prosečna plata vozača GSP-a iznosila 58.400 dinara. Danas je osnovna neto plata vozača duplo veća. U januaru i februaru ove godine osnovne neto plate svih vozača dostigle su 105.000 dinara, a sa dežurstvima i prekovremenim radom, plata dostiže i 146.000 dinara. Prosečna plata mehaničara iznosi 97.401 dinar, a sa dežurstvima i prekovremenim dostiže 123.000 dinara. Osim toga, Novi Sad je u poslednjih 10 godina u razvoj gradskog prevoza uložio više od 3,5 milijardi dinara, bez PDV-a. Od 2012. godine kupljeno je 100 novih autobusa na gas i 10 električnih autobusa, a rekarosiran i modernizovan je veliki broj vozila na dizel pogon", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

I dok u SSP smatraju da je ovo poslednja godina vladavina naprednjaka na lokalu, u SNS kažu da će "građani ponovo dati ubedljivu podršku SNS-u".
 
"SSP može da nastavi da neodgovorno obmanjuje javnost", navodi se u saopštenju.
 
Kako je 021.rs najavio, JGSP od 1. aprila redukuje polaske na gradskim i prigradskim linijama, gde pojedine linije ostaju i bez 20 do sada redovnih polazaka radnim danima.
 
Povećava se razmak između polazaka na gotovo svim gradskim linijama, ali i na prigradskim. Autobusi će, kako pokazuje analiza našeg portala, radnim danima imati polazaka koliko imaju vikendom, a u nekim slučajevima i manje.
  • Онисим

    01.04.2023 17:02
    ГСП-- Нови Сад, ово јавно комунално предузеће је у тоталном расулу, свака негација је лаж. Евога данас субота сваких 27мин. саобраћа најјача градска линија бр, 7а и 7б. Јел се сјећате и ви што сте кобијаги препородили ГСП да је линија 7 саобраћала у шпицу сваких 7 мин. а ван шпица на 10 мин. Здрави ми и весели били у кратко време ће те молити " Карин комерц" да преузме ГСП, али 50% радника ће морати напоље, банкрот и колапс је на вратима, кад то дође морат ће мо оспособити касарну у Футошкој за затвор!
  • milicica

    31.03.2023 16:55
    e pa fucka
    se meni za vase prepucavanje i jurnjavom i jednih i drugih za jeftinim politickim poenima, mrznjama i pljuvanjem ali ne sme biti smanjenja polazaka na stetu gradjana. Smanjte vi veliku administraciju i poltroncice neradnike a ne stednjom na nasim grbacama. Krivac je grad a ne GSP jer im je sve dozvoljeno. Polasci se smanjuju zadnjih godina po vise puta a ono sto obecaju ne urade a dobijaju lovu do krova.
  • Deran

    31.03.2023 14:39
    Ovo saopštenje kao da im je sastavljala ona što su je nazvali po kućnom ljubimcu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti