Gradonačelnik Đurić formirao Savet za prevenciju antisemitizma, poznato ko su članovi

Gradonačelnik Milan Đurić formirao je Savet za prevenciju antisemitizma kao novo radno telo koje do sada nije postojalo u lokalnoj upravi.
Gradonačelnik Đurić formirao Savet za prevenciju antisemitizma, poznato ko su članovi
Foto: 021.rs
Za 021.rs u Gradskoj kući navode da je Savet formiran imajući u vidu kontinuiranu plodotvornu saradnju i prethodnog i aktuelnog gradonačelnika sa Jevrejskom opštinom.

Ovim potezom se, kažu, šalje jasna poruku da Novi Sad čini dodatni napor u institucionalizaciji preveniranja, monitoringa i analize svake pojave koja bi u mogla da se okarakteriše kao antisemitsko delovanje.

U rešenju o obrazovanju Saveta navodi se da je formirano kao stručno i savetodavno telo gradonačelnika. 
 
Zaduženja Saveta su obavljanje savetodavne i stručne aktivnosti radi prevencije antisemitizma, predlaganje mera i način sprovođenja mera radi edukacije građana i informisanja javnosti o prevenciji antisemitizma, kao i upoznavanje gradonačelnika i nadležnih o svojim stručnim zaključcima. 
 
Kako je definisano odlukom, Savet za prevenciju antisemitizma čine tri člana i to istaknuti diplomirani istoričar, diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom koj ima najmanje 10 godina radnog iskustva i iskustvom u oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda i predstavnik kojeg predlaže Jevrejska opština. 
 
U Gradskoj kući kažu da su na osnovu ovih kriterijuma za članove predloženi istoričar Petar Đurđev, pravnik Miroje Jovanović i predstavnik novosadske Jevrejske opštine Ladislav Trajer. 
Petar Đurđev je javnosti poznat kao direktor Istorijskog arhiva Grada, dok je Miroje Jovanović tokom prvog gradonačelničkog mandata Miloša Vučevića bio njegov pomoćnik za pravnu oblast i tada se oglašavao povodom raznih dešavanja u Novom Sadu, nakon čega se vratio advokaturi. Poznato je da je bio član Treće Srbije i potom Narodnog slobodarskog pokreta. 
 
Oni će među sobom odlučiti ko će biti predsednik Saveta. 
 
Članovi Saveta za prevenciju antisemitizma neće primati novčanu naknadu za obavljanje ove dužnosti.
  • Halo Bing...

    31.03.2023 14:37
    Hoce u rashodima Saveta biti navedena i trebovanja za auto lakove ili to ide na keš kao "dnevnice i putni troškovi"?
  • hm

    31.03.2023 14:28
    znajuci ove likove, nekako ne vidim da bi pozirali bilo gde a da nemaju neki (finansijski) interes....
  • Pusti priče

    31.03.2023 14:15
    Snježana.
    Dakle, radikali cuvaju sjecanje na ubijene Zidove od strane radikala. Gradonacelnik Đurić od s osmijehom od uva do uva uz ratnog zlocinca Seselja nedavno na Sajmu knjiga u NS u. Grad vam je pun podrske po zidovima zgrada Ratku Mladicu, pun mrznje prema Hrvatima, Voja Seselj se smijesi sa europlakata na NS Sajmu uz slogan ' Srbija zeli Seselja ' i Pod zastavom Srbije ' dr. Vojislav Seselj'. To je Novi Sad 2023' godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti