FOTO: Bliži se kraju izgradnja garaže kod Banovine, 40 parking mesta manje da bi se sačuvao drvored

Radovi na javnoj garaži kod Banovine privode se kraju, a procenjuju da će do kraja godine biti u funkciji sa 167 parking mesta.
Kako navode iz Inobačke, trenutno se izvode instalaterski radovi, postavlja sistem protivpožarne zaštite i ventilacije, nakon čega slede završni, fini zanatski radovi.
"Do kraja maja pristupiće se i obeležavanju parking mesta, čime će biti stvoreni svi uslovi za parterno uređenje i obnavljanje banovinskog parka sa novim sadržajem i mobilijarom, koje prema ugovoru obavlja Grad Novi Sad", objašnjavaju.
Dodaju da će do kraja godine biti u funkciji "prva podzemna garaža, koja će imati 40 mesta manje nego što je predviđeno prvobitnim projektom".
 
 
"Kompanija 'Inobačka' je odlučila da podrži inicijativu Novosađana, te je regulisala projekat garaže po kom je prvobitno trebalo da bude 207 parking mesta. Projekat je izmenjen kako bi se očuvala zelena površina, a na ovaj način je sačuvan drvored jablanova i jedno stablo kestena, koji nisu pod zaštitom i prvobitno su bili predviđeni za uklanjanje", dodali su.
 
  
 
Dodaju i da će nakon završetka parternog uređenja i pre puštanja u funkciju podzemne garaže če biti vraćen spomenik Vasi Stajiću.
  • dejan

    31.03.2023 14:02
    vremenski paradoks
    Interesantna uvodna rečenica:
    Radovi se privode kraju (mart) i biće u upotrebi do kraja godine (za 9 meseci).
  • Pera

    31.03.2023 14:01
    Jel' ostaje i Banovina?
  • Miki

    31.03.2023 13:14
    Konacno da se neko trgnuo i promislio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti