Donacijom podržite smanjenje menstrualnog siromaštva: Za besplatne higijenske uloške na fakultetima

Ženska inicijativa "Roze zastava" pokrenula je kampanju za smanjenje menstrualnog siromaštva na fakultetima na Univerzitetu u Novom Sadu, a preko platforme Donacije.rs.
Menstrualno siromaštvo predstavlja nemogućnost devojaka i žena sa niskim primanjima da priušte sebi proizvode koji se koriste tokom menstruacije. Deo problema je i visoki porez na menstrualne proizvode, koji je viši čak i od poreza na hotelski smeštaj, što prouzrokuje i visoku cenu ovih proizvoda na tržištu.
Ženska inicijativa kroz svoj rad na smanjenju menstrualnog siromaštva deluje dve godine, a njihovu inicijativu su podržali fakulteti sa četiri različita univerziteta, dve srednje škole i veliki broj organizacija i kompanija.
Kako navode, cilj "crowdfunding" (zajedničko finansiranje) kampanje jeste da nastave da rade na osnaživanju studentkinja na fakultetima na Univerzitetu u Novom Sadu kroz održivost ideje besplatnih higijenskih uložaka na fakultetima.
 
"Kako bismo ovaj cilj ostvarile, potrebno je da sakupimo 250.000 dinara koji će omogućiti da kupimo preko 800 pakovanja higijenskih uložaka za narednu akademsku godinu za dva fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Menstruacija ne bi trebalo da bude luksuz - podržite našu kampanju za osiguranje pristupa sigurnim i higijenskim menstrualnim proizvodima", navode iz ove organizacije.
 
Dodaju da je više od 10.000 studentkinja tokom dve godine moglo svakodnevno da se osloni i da budu sigurne da uvek ima besplatnih menstrualnih proizvoda u toaletima na njihovim fakultetima.
 
Kampanju možete da podržite OVDE.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti