Aprilski sneg aktivirao Zimsku službu: Putevi u NS prohodni, autobusi GSP-a ne idu za Vrdnik

Novosadska Zimska služba ponovo je aktivirana zbog snežnih padavina, potvrđeno je za 021.rs.
Aprilski sneg aktivirao Zimsku službu: Putevi u NS prohodni, autobusi GSP-a ne idu za Vrdnik
Foto: 021.rs
Za sada nije bilo potrebe da kamioni i druga vozila intervenišu u većem broju, ali je uvedeno dežurstvo i prati se situacija na terenu. 

Zimska služba prema redovnom rasporedu stalno dežura od 1. novembra do 1. aprila, ali je sada zbog vanredne potrebe Gradska uprava izdala nalog da se ova služba aktivira. JKP "Put" je prekinuo sa radovima i na 21 vozilo je montirao opremu za čišćenje snega i posipanje soli.

Šef Zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski za 021.rs navodi da za sada nema ekstremnih padavina i problema na saobraćajnicama. On navodi da su putevi za koje su oni nadležni vlažni i da za sada snega ima samo na putu Rakovac - Zmajevac, koji se intenzivno održava od jutros. 
 
"Prema prognozi, sneg će ovako padati do sutra, međutim temperatura je takva da je zemljište toplo i sneg se odmah topi. Tokom noći se očekuju temperature oko nule i ispod, tako da ćemo verovatno sva vozila aktivirati da posipaju so na puteve", kaže Etinski. 
 
Etinski kaže da se ne očekuje da će biti potrebe za čišćenjem snega, eventulano na nekim od puteva na sremskoj strani. 
 
Dodajmo da autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja redovno voze, osim za Vrdnik koji od posle 11 časova ne ide zbog obilnog snega na Iriškom vencu.
  • Srdjan

    04.04.2023 12:33
    Gsp
    Oni po sremu ne saobracaju na pola linija zato što nemaju zimske gume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti