Stanarka ulice na Limanu 1: Asfalt posle radova oštećen, nema parkinga, blato i neprimereni grafiti

Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge danas se svojim usmenim predstavkama obratilo nekoliko sugrađana.
Stanarka ulice na Limanu 1: Asfalt posle radova oštećen, nema parkinga, blato i neprimereni grafiti
Foto: 021.rs
Najveći broj predstavki se odnosio na komunalne probleme.
Ispred stanara zgrade u Ulici Drage Spasić broj 13, sugrađanka je iznela više problema sa kojima se suočavaju.
Kako je rekla, nakon radova na kanalizaciji, asfalt je oštećen, zelene površine zatrpane blatom i lišćem, na zgradama su ispisani neprimereni grafiti.
 
S obzirom na to da su radovi nastavljeni i u okolnim ulicama, imaju problem sa parkiranjem, jer nisu obavešteni gde i kada će se radovi odvijati, pa im često pauk odnosi vozila.
 
Jedan sugrađanin je izneo predstavku sa primedbom na uvođenje novog reda vožnje Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" i izrazio zabrinutost zbog povećanih gužvi usled smanjenja broja vozila.
 
Sugrađanin iz Mesne zajednice Vidovdansko naselje u svojoj pisanoj predstavci požalio se na prisustvo velikog broja nevlasničkih pasa lutalica u tom delu grada, a kako navodi, ima saznanja da je i u drugim delovima grada slična situacija. 
 
Prema njegovima rečima ti psi su često u čoporima od po desetak i veoma su agresivni, pa je bezbednost prolaznika ugrožena.
U Futogu u Banjalučkoj ulici, prema rečima sugrađanina, nakon rekonstrukcije, kolovoz je izdignut, pa se, u slučaju većih padavina, u dvorištima skuplja velika količina vode. On navodi da postoje kanali za odvod, ali su oni sada toliko zatrpani šutom i ostalim otpadom, da nisu u mogućnosti da prikupe višak vode.
 
Predstavnici stanovnika iz okolnih ulica pored Kliničkog centra ponovo su izrazili zabrinutost za svoju bezbednost, jer im korisnici Metadonskog centra i dalje prave probleme svojim ponašanjem, pa su zatražili da se ponovo uvedu dežurne patrole milicije.
 
Sve predstavke Komisija će uputiti nadležnim institucijama na rešavanje, a pristigle odgovore će proslediti svim građanima koji su ih podneli na kućne adrese.
  • tri slova

    06.04.2023 09:45
    MZ
    MZ nas je ankeirala o parkiranju, naplati i slično. Sa kim treba leći pa da se saznaju rezultati ankete??? Krije se ko zmija noge. Ako je to način kako će funkcionisati buduća vlast onda super.
  • Ha

    06.04.2023 08:36
    Hm
    Adice? Gde je asfalt, vodovod, kanalizacija? Dozvolili su da se zgrade grade usred njive, bez infrastrukture.
  • Bananamen

    06.04.2023 04:09
    @NK covek jeste kriv zato sto je pas agresivan. To i dalje govori da je pas agresivan. Moje dete nije krivo sto je pas agresivan, pa ne treba da bude u opasnosti od pasa. Nesto moramo da uradimo. Ponavljam, covek jeste kriv ali psi moraju da se sklone. Imate li decu? Smete li da ih pustite na ulicu oko pasa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti