Akcija doma zdravlja ovog petka: Pregledi i savetovanja za Novosađane u Promenadi

Novosadski dom zdravlja obeležiće Svetski dan zdravlja akcijom kontrola i savetovanja za građane u petak, 7. aprila u Promenadi.
Akcija doma zdravlja ovog petka: Pregledi i savetovanja za Novosađane u Promenadi
Foto: Pixabay
Tog dana, ekipe Službe kućnog lečenja i nege, Službe stomatološke zaštite, Preventivni centar i Savetovališta za mlade Doma zdravlja od 10.30 do 13.30 časova meriće šećer u krvi, krvni pritisak, telesnu težinu, računanje BMI i količine CO u izdahu.

Posetioci će moći da poslušaju preporuke o značaju odaziva na skrining raka pluća, kao i EKG monitoring.

Zaposleni u Službi stomatološke zaštite obučavaće zainteresovane sugrađane pravilnom pranju zuba i higijeni usne duplje.
 
Tim Savetovališta za mlade davaće savete o zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, kao i manevre za pružanje prve pomoći.
 
Udruženje "Edu kutak" će sa decom predškolskog uzrasta crtati na temu "Zdravlje za sve".
 
Deljenje zdravstveno promotivnog materijala i ankete uradiće učenici medicinske škole MC Vision Academy.
 
Prema svetskoj statistici, gotovo trećina svetske populacije nema pristup osnovnim zdravstvenim uslugama. Skoro dve milijarde ljudi suočava se sa katastrofalnim ili osiromašujućim troškovima za zdravstvene usluge, sa značajnim nejednakostima, koje najviše utiču na one u najugroženijim sredinama.
  • naivcina

    07.04.2023 13:27
    .
    Tako se mazu oci javnosti,o stvarnom stanju u zdravstvu.Sad ce da navale na preglede oni gradjani koju su zakazani za decembar 2023.
    Generalno zalosno.
  • Mile

    06.04.2023 15:32
    Bez komentara!
    Za ovu “akciju” ne treba nikakav komentar!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti