FOTO: Šta je vodeničarski hleb i šta ga čini ukusnim?

Specijalne vrste hleba, koje sadrže cela zrna žitarica, s razlogom su sve više zastupljene na našim trpezama.

Hleb nije namirnica od koje treba zazirati i koju treba po svaku cenu izbegavati. Već milenijumima je osnovna hrana širom sveta, čini nas sitim (jedno prosečno parče hleba ima oko 80 kilokalorija), ali će količina i kvalitet energije kojom raspolažemo zavisiti od vrste hleba za koji se odlučimo.

Zato nam je značajan vodeničarski hleb iz domaće pekare "Mrkšićevih salaša". Osim celog zrna pšenice, vodeničarski hleb sadrži semenke bundeve i suncokreta, kao i pšenične mekinje, što ćete osetiti u bogatom ukusu i mirisu. Celo zrno žitarica bogato je metabolički važnim vitaminima B grupe, ali i dijetnim vlaknima koje nam omogućavaju bolje varenje i učestvuju u prevenciji malignih bolesti.

Semenke suncokreta i semenke bundeve sadrže polinezasićene i mononezasićene masne kiseline, koje nam pomažu da regulišemo nivo holesterola i preveniramo srčane bolesti. Redovnim konzumiranjem ovih semenki obezbeđujemo organizmu esencijalne masti, koje se unose isključivo putem ishrane.
 
 
Hleb bogat semenkama i pšeničkim mekinjama odgovora i onima koji obraćaju pažnju na glikemijski indeks (GI) - zato je vodeničarski hleb “Mrkšićevih salaša” idealna opcija na stolu, budući da ima nizak GI i odgovara dijabetičarima.
Gde su “Mrkšićevi salaši”?
 
Sve ove osobine karakteristične su za vodeničarski hleb u raznovrsnoj ponudi pekarske industrije "Mrkšićevih salaša". Pronaći ćete ga neisečenog u kriške - to je izuzetno bitno jer se prilikom sečenja narušava fina struktura namirnice, čime se remeti hranljiva vrednost, ali i ukus hleba. 
 
Zato svoj svež vodeničarski hleb direktno iz pekare i mesare "Mrkšićevih salaša" dopremite do trpeze i secite neposredno pred konzumiranje. Osetićete ogromnu razliku u ukusu u odnosu na sečeni hleb, a sve korisne karakteristike vodeničarskog hleba ostaju u zalogajima.
 
Vodeničarski hleb potražite već danas u "Mrkšićevim salašima" u Ulici Bate Brkića 2 i u Hadži Ruvimovoj ulici. Prijatno!

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti