FOTO: Radovi u Ulici kraljevića Marka gotovi do 1. maja

Radovi u Ulici kraljevića Marka trebalo bi da budu završeni pre 1. maja.
FOTO: Radovi u Ulici kraljevića Marka gotovi do 1. maja
Foto: Grad Novi Sad
To je rekao gradonačelnik Milan Đurić prilikom obilaska radova. 
Trenutno se na deonici od Maksija u okviru kompleksa "Kraljev park" do Bulevara kralja Petra I izliva asfalt, a nakon toga će uslediti postavljanje platformi za usporavanje saobraćaja.
 
"Rađena je deonica od Ulice kraljevića Marka od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 133 miliona dinara. Veoma sam zadovoljan što čujem od izvođača da će radovi biti završeni ranije od ugovorenog roka, i to već do prvog maja. Realizacijom ovog projekta ulica će biti potpuno rekonstruisana", rekao je Đurić.
 
Dodao je da su postojeća stabla očuvana, a da je u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo izvršeno samo orezivanje. 
 
"Postavljeno je novih 16 stubova javne rasvete sa led rasvetom, a u ovoj ulici na broju 37 nalazi se kuća koja predstavlja spomenik kulture, tako da su tokom izvođenja radova preduzete sve mere zaštite. Ulica kraljevića Marka ni jednog trenutka nije bila u potpunosti zatvorena, jer smo radove izvodili po deonicama", rekao je Đurić i dodao da će prema iskazanim potrebama građana, duž ulice biti postavljeno i nekoliko klupa i drugi elementi urbanog mobilijara.
 
 
Okončanjem radova koji su počeli prošle godine, ta ulica će dobiti potpuno obnovljen kolovoz, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze, 102 parking mesta, rekonstruisanu kanalizacionu mrežu i 50 novih slivnika čime će biti omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina.
  • Ja

    12.04.2023 16:27
    Komšinica
    Hajde više da se opere Maxi diskont u toj ulici više! Izvor zaraze i prljavštine. Bube mile na svakom koraku. Nije mi jasno gde su inspekcije? Apelujem da se sa šmrkom ocisti radnja. Ocajno je prljavo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti