Nova ulica na Telepu: Grad radi na rešavanju imovinskih odnosa, potom kreću radovi

Grad preko postupka eksproprijacije kupuje parcelu kako bi napravio Ulicu Novu na Telepu, koja se prostire od Ulice Polgar Andraša do zida Osnovne škole "Nikola Tesla".
Nova ulica na Telepu: Grad radi na rešavanju imovinskih odnosa, potom kreću radovi
Foto: 021.rs
Novosađanka je u upitniku portala 021.rs predložila da je potrebno asfaltiranje ove slepe ulice, dugačke stotinak metara, a ranije se već obraćala nadležnima.
"U ovoj ulici potrebno je osnovno - asfaltiranje, postavljanje kontejnera, klupice, ozelenjavanje i slično. Dakle, da se neko ne polomi sa prvim sumrakom, nabadajući po makadamu i izbegavajući rupčage na putu. Te rupe se sa prvim kišama i napune, tako da lako možete neplanski i da zaplivate", napisala je ona.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište za 021.rs kažu da je u toku proces eksproprijacije parcele veličine 50 metara kvadratnih.
 
"Ovo se izvršava na osnovu Rešenja Vlade Republike Srbije kojim je utvrđen javni interes za eksproprijaciju, a na parceli se nalazi objekat koji je neophodno ukloniti radi izgradnje planirane ulice", naveli su.
 
Dodaju i da će se radovi na uklanjanju ovog objekta realizovati kada Grad postane vlasnik predmetne parcele.
 
"Rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, steći će se uslovi da se pristupi izradi tehničke dokumentacije za izgradnju planirane Ulice Nova", objašnjavaju oni.
  • /

    14.04.2023 15:47
    /
    @Levo
    ne rade ovo zbog rasterecenja. lepo pise prema zidu skole
    povladjuju opet odredjenoj ...
    ta ulica je nekada bila slepa. danas se konstantno prave prekrsaji zato sto srbi prelaze tri trake praveci prekrsaj i guzvu u spicu da bi na bulevaru isli pravo ili skrenuli levo.
    uzgred, kome je namenjen zagradjen parking na cosku iste ulice.
  • Rasa sa salasa

    14.04.2023 13:55
    Radi grad, jbg... Dobro je, kako je bilo.
  • Nikola

    14.04.2023 13:49
    Tehnička dokumentacija već može da se pravi u odnosu na očekivano stanje posle eksproprijacije. Samo razvlače...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti