Za potrebe Čistoće se kupuje još osam specijalizovanih kamiona

Za potrebe JKP "Čistoće" raspisane su javne nabavke za kupovinu osam specijalizovanih kamiona.
Za potrebe Čistoće se kupuje još osam specijalizovanih kamiona
Foto: 021.rs

Novac u visini od preko 200 miliona dinara su obezbedili Novi Sad i Vojvodina.

Nabavka je podeljena u dva tendera, od kojih jedan sprovodi Čistoća, a drugi Uprava za komunalne poslove.
Prvim tenderom se kupuju dva kamiona za praženjenje podzemnih kontejnera. Iz tehničke specifikacije se vidi da se radi o klasičnim smećarskim kamionima za prevoz 7,5 tona otpada koje preduzeće već poseduje za iste potrebe. U dokumentaciji je precizirano da je da Čistoća očekuje da isporuka bude u roku do 100 dana, a procenjena vrednost nabavke je 58 miliona dinara bez PDV-a. 
 
Drugi tender sprovodi Urpava za komunalne poslove i to su radi o 143,3 miliona dinara koje je Novi Sad dobio od Pokrajine iz budžetske rezerve vojvođanskog budžeta za nabavku opreme za Čistoću.
 
Kupuju se dva kamiona autosmećara sa kapacitetom od 7,5 tona, tri kamiona autocisterne kapaciteta od minimum 10.000 litara i kamion atopodizač za transport večih kontejnera. Maksimalni rok za isporuku ovih kamiona  je od 110 do 180 dana.
 
Ponude na prvom tenderu se dostavljaju Čistoći do 21.aprila, a na drugom Upravi do 8.maja.
 
Podsetimo da je Čistoća pre nekoliko dana kupila šest polovnih autosmećara po ceni od 41,3 miliona dinara sa PDV-om, ugovorila isporuku autočistilice za 29,9 miliona dinara i raspisala tender za kupovininu tri autočistilice po ceni od 78 miliona dinara. 
  • Jelena

    15.04.2023 21:59
    Zašto se ne odnosi baštenski otpad uopšte više?
  • Radnik

    15.04.2023 20:55
    Cistoca
    Sve isto ko i pre poks jos napredovao i dalje se ide napodzemne kontejnere a u njima krs nemogu se ni cistiti a na deponiji 50 ljudi i dalje radi za privatnu firmu
  • Novi

    15.04.2023 20:43
    Sad
    Nikada u istoriji nije bio prljaviji. Nekada su se prale ulice a sad podzemni kontejneri pseći izmet na sve strane, kolera podzemni kontejneri oko kojih se nalazi gomila smeća. Nikad prljaviji naš lepi zeleni grad u kome vlasnici lokala poseku drveće jer im se ne vidi roba u izlogu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti