Na Tvrđavi se održava međunarodna trka planinskih bicikala

Na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se sedma Međunarodna trka planinskih bicikala "Petrovaradin fortress bike festival" u okviru "Serbia Epic" serije.
Na Tvrđavi se održava međunarodna trka planinskih bicikala
Foto: Grad Novi Sad

Reč je o svojevrsnom festivalu koji predstavlja dve C1 trke za olimpijske bodove za kvalifikacije na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, kao i trku za Kup Srbije. 

U Novom Sadu takmiči se 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije. Organizator trke je Biciklistički klub "Novi Sad".

Direktor organizacije "Serbia Epic" Nemanja Vajs je naveo da je ovo nov sportsko-turistički festival koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam.
 
"Biciklistički klub 'Novi Sad' izuzetnu pažnju poklanja očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama, klub će zasaditi po jedno drvo u novembru ove godine, sa željom da u narednih deset godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi 'Serbia Epic' šuma koja će ostati budućim generacijama", rekao je Nemanja Vajs.
 
Posle trke, u 16 časova na malom poligonu će se oprobati najmlađi ljubitelji biciklizma u trci guralica. 
 
Od 18 časova je koncert Tijane Bogićević, a nastupiće i novosadski duo "Braća Krstić", kao i DJ WD 87 Darko Vajs. 
 
Tokom celog dana, održava se i festival "Ukusi Vojvodine" sa domaćim proizvodima i hranom.
  • Razočaran roditelj

    16.04.2023 03:10
    Organizacija nula
    Katastrofalna organizacija.
    Pozvali su sve vrtiće da proslede svoj deci pozive da dođi i onda se čekalo 45 min u toatalnom haosu za trku. Ljudi se tiskaju da dođu na red onda drugi roditelji ubacuju decu sastrane preko reda pa se roditelji svađaju Volonteri pojma nemaju pojma ni šta rade ni šta mi treba da radimo. Kažu ja sam volonter samo upisujem decu znam isto koliko i vi.
    Napisali da svako dete dobija poklon pa im nestalo poklona pa deca plaču.
  • G

    15.04.2023 21:42
    Festival hrane na Uskrsnje praznike i u vreme posta?
  • Sremac

    15.04.2023 17:23
    @Bogi
    Pretera ga Bogi, pa ne divljaju tenkovima i bagerima vec biciklima. A i divljanje je prejaka rec, smiri se malo…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti