Pokret Srce: Rekonstrukcija KCV primer nebrige naprednjačkog režima

Dugo najavljivanom projektu rekonstrukcije KC Vojvodina, kao i izgradnje "B" i "C" lamele ne nazire se kraj čak ni posle dve godine od početka radova, ističe Pokret Srce.

"Ista činjenica jasno ukazuje na naprednjačku nebrigu o pacijentima i zdravstvenim radnicima. Naime, do kraja roka završetka radova ostalo je još samo četiri meseca dok je urađeno svega 20 odsto posla te je kašnjenje radova evidentno", navodi se u saopštenju Pokreta Srce.

Naglašavaju i to da je glavna saobraćajnica koja prolazi kroz krug KCV još uvek zatvorena a nedostatak parkinga pravi probleme i pacijentima i zaposlenima. 
"Zbog toga u okolini KCV-a niču 'divlji' parkinzi koji još više onemogućavaju funkcionisanje saobraćaja kao i sam prilaz Kliničkom centru.Liste čekanja za pacijente su, na žalost i na štetu građana, sve veće, dok je lekara sve manje", objašnjavaju.
 
Srce Novi sad postavlja pitanje predstavnicima režima: "Zbog čega je najveća i jedina zdravstvena ustanova koja se bavi tercijalnom zaštitom pacijenata u Vojvodini došla u ovakvu situaciju?"
  • Odgovor

    17.04.2023 00:53
    Je vrlo jasan
    Besplatno zdravstvo će biti samoza socijalno ugrožene, sve ostalo će biti privarni lekari i bolnice. Problem je što se još uvek skida sa plata za socijalno i doprinose. Ukinite to pa ne morate nikada ni da završite započeto još pre 50 godina.
  • Jogi Letač

    16.04.2023 15:10
    @Pera Detlic, evo odličnog primera kako se proturaju lažne vesti. Zar misliš da smo svi pilećeg pamćenja? Kad je to Ponoš bio na vlasti i na kojoj tačno funkciji? Ako misliš na poziciju načelnika generalštaba, za to se ne ide na izbore, ide se na visoke vojne škole. Ali, ovi su na vlasti već preko 10 godina, obećali su da će sve popraviti, što nisu? Da ne pominjemo da su isti jahali devedesetih, kada je stvarno došlo do ekonomskog sunovrata.
  • Mila

    16.04.2023 12:06
    Penzionerka
    Pa gde da se lečimo mi penzioneri!? Šta nam radite...
    Skupi lekovi svi traže pare, oprema stara, lekara malo. Ali zato naprednjaci svi u skupocenim odelima i autima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti