Desničari večeras organizuju skup u Novom Sadu protiv evropskog predloga za Kosovo

Grupa desničarskih stranaka i pokreta organizovaće danas, 22. aprila "nacionalno okupljanje i "novosadski svenarodni bunt" na Pozorišnom trgu.
Desničari večeras organizuju skup u Novom Sadu protiv evropskog predloga za Kosovo
Foto: 021.rs

Skup počinje u 18 časova.

Slične skupove ove stranke su organizovale u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a glavna tema je protivljenje sporazumu između Srbije i Kosova.
Veliko nacionalno okupljanje u Novom Sadu" najavljeno je porukama "Ne kapitulaciji", "Za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije", "Ne francusko-nemačkom ultimatumu", "Vučiću, ostavka". 
 
Na okupljanje su pozvali Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, ali i razne desničarske organizacije. Najavljeno je da će govoriti lideri Zavetnika i Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, kao i predsednici Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.
 
Na najavljeni skup bilo je reakcija različitih stranaka.
 
Akcija progresivne Vojvodine (APV) tvrdi da lideri stranaka desnice "pokušavaju da unesu nemir među građane Vojvodine, pretnjama da Vojvodinu očekuje kosovski scenario". Ističe se da su Vojvodina i Kosovo dva različita problema i "ne mogu se posmatrati niti rešavati na isti način". 
  • Bojan

    22.04.2023 14:19
    Paravan lazna desnica
    Vuciceva sistemska lazna desnica koju kontrolise po zadatku organizuje protest da bi se izduvalo narodno nezadovoljstvo izdajom KiM, a koje bi mogli da iskoriste oni koje rezim ne kontrolise i da mu zaista napravi problem.
  • Rita

    22.04.2023 13:33
    Rita
    Ako je Ekstremna DESNICA,bice Jogurta ali razblazenog? Cmok
  • Maroder

    22.04.2023 12:14
    Desnicari ne prizivajte "novosadski svenarodni bunt"..moglo bi da vam se ispuni...Sto se mene tice ja mislim da Beograd ne razume Vojvodinu, i zato je potrebno organizovati miting za istinu ispred skupstine Srbije...sa jedno 20 - 30 tona jogurta dobro je okupati..tante za kukuriku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti