Maja Mrnuštik nova predsednica novosadskog odbora LSV-a: "Cilj je smena vlasti"

Liga socijaldemokrata Vojvodine izabrala je danas na izbornoj skupštini novo rukovodstvo Gradskog odbora Novi Sad, na čijem će čelu biti Maja Mrnuštik.
Ona je tom prilikom navela da joj je glavni cilj smena aktuelne vlasti.
"Obnovljena LSV spremna je za nove izazove. Nova energija i nova snaga će nas voditi. Isti principi i ideje, koje beskompromisno zastupamo vec 32 godine, dobiće novu snagu, za našu Vojvodinu, za njen glavni grad - Novi Sad", rekla je Mrnuštik.
Dodala je da građani Novog Sada "vape za uređenim gradom, bez betonizacije, primitivizma, kriminala i korupcije, za više zelenih površina, bolje komšijske odnose, antifašizam".
 
Novosadski odbor LSV raspušten je u septembru prošle godine, a odluku je tada doneo Izvršni odbor Glavnog odbora LSV, zbog nezadovoljstva učincima i aktivnostima u gradskoj organizaciji stranke u tom gradu.
 
LSV je tada bila u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom na gradskom nivou, a prema navodima medija, mnogi članovi i birači stranke bili su nezadovoljni zbog te koalicije.
 
"Izgubili smo glasače, članovi su se pasivizirali. Napravili smo grešku, moraćemo da pokažemo ljudima da smo ozbiljni i odlučni u promenama, da pokušamo da vratimo poverenje. Jasno nam je da to ne može preko noći", izjavio je u novembru prošle godine Bojan Kostreš, pre nego što je izabran za novog predsednika LSV.
LSV je od osnivanja 14. jula 1990. godine vodio Nenad Čanak, a Kostreš je izabran za novog lidera na Kongresu stranke 19. novembra prošle godine.
 
SNS i LSV su raskinuli koaliciju u Novom Sadu u februaru ove godine.

Teme

lsv
  • Mamurno

    23.04.2023 08:46
    Pa oni su svi sa SNSom
    Ovi ljudi i LSV su svi u koaliciji sa SNS om već sigurno 6-7 godina. Isto kao i POKS, DSS, Dveri i Zavetnici.

    Koju vlast ruše sada?
    Skupljali su i glasove za SNS a sada ih ruše?
  • Mirko zvani đubre

    23.04.2023 08:00
    Koliko ste ih zaposlili u javna preduzeća pa gde su sada?
  • Sloba53

    23.04.2023 06:11
    Lažni autonomaš Čanak naneo je nepopravljivu štetu zarad ličnih interesa. To se ne zaboravlja. I ne prašta.
    Ogradite se jasno i od Čanka i od AV. Zar Kostreš nije sve vreme bio uz njega !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti