FOTO, VIDEO: Kako je izgledao skup desničara - od ruskog "Vagnera" do "Bulajićevih četnika"

Protest desničara u Novom Sadu na trenutke je ličio na karneval uz mnoštvo zastava i ljude sa različitim simbolima na odeći.
FOTO, VIDEO: Kako je izgledao skup desničara - od ruskog "Vagnera" do "Bulajićevih četnika"
Foto: 021.rs

Najmanje je bilo simbola Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, Dveri, Zavetnika i Nove Demokratske stranke Srbije koji su i bili organizatori skupa protiv sporazuma Srbije i Kosova.

Kako su se uverili reporteri 021.rs, pored zastava Srbije, kao i nekoliko Rusije, učesnici su nosili i transparente uglavnom sa porukama protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ipak, mnogo raznovrsniji bili su simboli koje su pojedinci imali na odeći.

Mogli su se videti simboli ruske plaćeničke vojne jedinice "Vagner", grbovi raznih četničkih jedinica iz Drugog svetskog rata,  sadašnje Vojske Srbije, ali i paravojne jedinice "Škorpioni".
 
Veliki broj učesnika skupa je imao oznake raznih "četničkih" ili "ravnogorskih" pokreta i organizacija, dok je nekolicina bila tako obučena da su ličili na "Bulajićeve četnike" - kao iz filmova Veljka Bulajića.
 
 
Šarenu ikonografiju je pratio i donekle šaren muzički program, jer su se, pored očekivanih patriotskih pesama sa motivima Kosova i onih o srpskoj Vojvodini, tu našle i numere "Beogradskog sindikata", ali i pesma Đorđa Balaševića "Dno dna" o čemu je 021.rs već pisao OVDE.
 
Skup na Pozorišnom trgu počeo je u 18 časova i govorili su Vojislav Mihailović, Boško Obradović, Miloš Jovanović i Borko Ilić.
 
Ponovljeni su raniji zahtevi, među kojima je osnovni da se ne prihvata sporazum Srbije i Kosova, a više puta je rečeno da se "ovde brani ne samo južna srpska pokrajina, nego i severna - Vojvodina".
 
 
Posle govora, učesnici protesta su se Bulevarom Mihajla Pupina prošetali do zgrade Vlade Vojvodine.
Učesnici su nosili dva velika transparenta "Danas Kosovo, sutra Vojvodina" i "Vučiću, ostavka! Izbori", kao i više desetina metara dugu zastavu Srbije. 
 
Tokom protesta nije bilo incidenata, a policije je bilo tek koliko je potrebno da se obezbedi zatvaranje Bulevara. 
  • 002211

    28.04.2023 12:46
    Kakvi bre IZBORI opet?!?!?
  • Super Hik

    23.04.2023 11:55
    Vučićev medijski trik da pokaže Evropskoj Uniji ko je opozicija u Srbiji. Po fazonu, "hoćete li sa ovima stvarati bolju Srbiju"

    A "prava" opozicija mirno spava, nit brige, nit pameti.
  • Zos

    23.04.2023 11:06
    Vojvodina
    Svidja mi se ovaj deo na transparentu - sutra Vojvodina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti