Nakon pisanja medija: Uklonjena tabla kockarnice sa zaštićene zgrade u Dunavskoj

Svetleća reklama koja promoviše kockanje uklonjena je sa kuće Svetozara Miletića u Dunavskoj ulici.
Nakon pisanja medija: Uklonjena tabla kockarnice sa zaštićene zgrade u Dunavskoj
Foto: 021.rs
Kako javlja RTS, a uverio se i 021.rs, ova sporna svetleća reklama je skinuta sa zaštićenog kulturno-istorijskog zdanja nakon pisanja medija.
Reklama je više od godinu dana ružila kuću u Dunavskoj 14 u kojoj su živeli Svetozar Miletić, Jaša i Milica Tomić.
Dunavska ulica zaštićena je prostorno kulturno-istorijska celina, čiji izgled godinama ruže reklame koje nesavesni vlasnici lokala postavljaju bez dozvole nadležnih institucija.
 
U novembru 2022. godine vođen je upravni postupak za reklamne oznake koje je postavio vlasnik firme koja posluje na adresi Dunavska 14. Iste su uklonjene sa fasade objekta. Nakon što je na istoj lokaciji ponovo postavljen jedan displej, pokrenut je novi upravni postupak. Takođe, upravni postupak je pokrenut i za reklamne oznake na lokaciji Dunavska 10.
 
Iz Grada kažu da većina vlasnika postupi po nalogu inspekcije, i ukloni reklamu. U suprotnom, rizikuju plaćanje novčane kazne koja za pravno lice iznosi 150 hiljada dinara. Komunalni inspektori na teren izlaze po prijavi, a najveći broj pritužbi na postavljanje reklama šalju građani.
  • Liman

    20.09.2023 07:57
    I kad pozovete komunalce nema ih danima, kažu nemaju dovoljno ljudi, nisu nadležni, svakakvi izgovori. Kad se prijavi nešto komunalnoj, trebalo bi da oni obaveste nadležne za problem, a ne da se prave mrtvi. Vozikaju se u skupim automobilima, parkiraju na zabranjenim mestima, kraduckaju i zabole ih za grad i stanovnike. A ništa nije bolji Zavod za zaštitu spomenika, tu tek vlada letargija i korupcija. Da nije tako još bi Novi Sad ličio na grad.
  • Musaši

    24.04.2023 12:11
    Jel to onaj Jaša Tomić što je ubio Mišu Dimitrijevića, pa mu naprednjaci podigli spomenik?
  • Perica

    24.04.2023 10:26
    a ostatak centra??
    Sto ne prodju kroz celu pesacku zonu i ne poskidaju sve nelegalne reklame, natpise, (prosirene) baste.

    Samo da pripaze inspektori, da dok gledaju u visinu ne polome vrat ako slucajno zapnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti