Srednjoškolci najviše zainteresovani za studije na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Dani otvorenih vrata Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu održavaju se na svake dve nedelje u prostorijama VPŠ, ali i onlajn.
Srednjoškolci najviše zainteresovani za studije na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Naredni termin za Dane otvorenih vrata je u subotu, 6. maja, kada će budući srednjoškolci moći da dobiju odgovore na sve što ih zanima u vezi sa studijama u ovoj državnoj, akreditovanoj školi.

Termin za dolazak srednjoškolaca je od 10 do 14 časova, a isti dan se održavaju otvorena vrata i preko zoom aplikacije, onlajn.

- Zbog zainteresovanosti velikog broja srednjoškolaca iz regiona morali smo da počnemo da održavamo Dane otvorenih vrata i online, što se pokazalo kao pun pogodak, jer se tu onda uključe i oni srednjoškolci iz udaljenijih gradova iz Srbije. Prezadovoljni smo odzivom i najviše nam se obraćaju zbog reputacije prema kojoj naši studenti pronalaze posao još za vreme studija. Kako kažu, za razliku od drugih fakulteta i visokih škola koje obećavaju posao za vreme studija, VPŠ zaista to i radi, u šta se uvere na ličnim primerima naših apsolvenata i svršenih studenata - kaže profesorka Milijana Đorđević.

Visoka poslovna škola strukovnih studija (VPŠ) u Novom Sadu, koja je od 2016. godine uvela obaveznu praksu za svoje studente i time stavila akcenat na pripremanje studenata za poslove kojima će se u budućnosti baviti, ostvarila je velike rezultate prošle godine jer je čak 30 svršenih studenata dobilo ponudu za posao u novosadskim kompanijama.

- Izuzetno smo ponosni što naši studenti ne sede kod kuće i ne idu na biro za zapošljavanje nakon završetka studija, već sve češće već u toku studija i u toku prakse dobiju posao. Prošle godine stučnu praksu prošlo je 174 studenta, a čak 30 njih je već tokom obavljanja prakse dobilo ponudu za svoj prvi posao - izjavila je direktorka Visoko poslovne škole Jelena Damnjanović, dodavši da je cilj školovanja na VPŠ upravo pomoć i usmeravanje mlade da nađu posao u struci.

Visoka poslovna škola ima potpisan ugovor o saradnji sa više od 60 kompanija iz različite delatnosti, te studenti imaju plaćenu i neplaćenu praksu, a ponude za posao čekaju ih kod Erste banke, hotela Fruške terme i Premier Aqua, Execom-a, Turističke organizacije Vojvodine, RTV-a, Grand Motorsa, kompanije Levi9, vinarije Mačkov podrum, Promont grupe, itd.

Za narednu školsku 2023/24 sklopljena je saradnja za renomiranim hotelom Zlatibor koji je hotel najviše kategorije, gde će studenti smera Turizam i hotelijerstvo od sad moći da obavljaju i plaćenu praksu.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti