Željko Dvožak i Budimir Marković kandidati za generalnog direktora RTV-a

Komisija koja ocenjuje valjanost prijava na konkurs za generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine konstatovala je da su od pet pristiglih prijava, samo dve ispunile uslove.
Željko Dvožak i Budimir Marković kandidati za generalnog direktora RTV-a
Foto: 021
One su upućene Upravnom odboru RTV-a na razmatranje i donošenje odluke, preneo je danas portal Autonomija.
Više izvora sa RTV-a, pozivajući se na nezvanična saznanja, rekli su za taj portal da su prihvaćene prijave Budimira Markovića, nekadašnjeg šefa Centralnog deska RTV-a koji je već godinama penzioner, i Željka Dvožaka, nekadašnjeg čelnika opštine Kula i bivšeg pokrajinskog poslanika Demokratske stranke, a trenutno službenika u pokrajinskoj vladi.
Javni konkurs za imenovanje generalnog direktora RTV-a raspisan je 1. februara, a do isteka roka, 3. aprila u ponoć, osim Markovića i Dvožaka, prijave su podnela i trojica reditelja iz te medijske kuće, Dragan Guzijan, Zoran Cvetković i Slobodan Mojak.
 
Sednica Upravnog odbora, na kojoj će biti obavljen razgovor sa kandidatima koji su ispunili ove uslove i priložili plan rada i upravljanja, najverovatnije će biti održana nakon prvomajskih praznika, preneo je portal Autonomija.
Za donošenje odluke o imenovanju generalnog direktora potrebna je dvotrećinska većina svih članova Upravnog odbora, odnosno za tu odluku treba da glasa najmanje šest članova.
 
Izvori sa RTV-a nisu isključili mogućnost da ta većina UO ne bude postignuta, te da će, posledično, konkurs biti poništen, a Radio-televizijom Vojvodine nastaviti da upravlja vršilac dužnosti generalnog direktora.

Teme

RTV
  • NS

    26.04.2023 15:02
    Penzioner sa srednjom školom ispunjava uslove...sta dalje reći, demokrata ako bude sns će da se sveti...tuga pregolema! Ponoštite taj konkurs!
  • Све

    25.04.2023 23:51
    се зна
    Панајотовић птице са грана знају.
  • Milos

    25.04.2023 21:07
    Katastrofa
    Da li je moguce da kod nas non stop angazuju neke dinosauruse u svemu. Dzajic, Bjekovic, Zecevic, Buda...ljudi u penziji...Zar mi nemamo neke mladje i sposobne ljude?! Sramota i njih samih da nemaju meru sta je i dokle je dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti